Новини ЗМІ

Вдалий дебют «Зірки»

15:52, 17 липня 2013

14 липня 2013 р. Кіровоград. Стадіон «Зірка».  2400 глядачів.  + 25 С.  

Судді: В.Новохатній (Київ); А.Баранівський (Бородянка), О.Дашко (Вишгород).  

Делегат ФФУ – А.Малаховський (Запоріжжя).  

«ЗІРКА»: Ширяєв, Мостовий, Рудницький (Загальський, 77), Родіна, Горбаненко (Гонщик, 46), Шаврін, Степанов (к/к), Бурдіян, Кочура (Осадчий, 22), Смалько, Чичиков (Сокуренко, 90+2). Запасні: Поштаренко, Порошин, Тітов. Тренер – Микола Федоренко. 

МФК «МИКОЛАЇВ»: Козаченко (Восконян, 72), Пєсков (к/к), Каблаш (Сергійчук, 46), Найко, Чорній, Луценко, Ординський (Кучеренко, 57), Голенков (Берко, 76), Джгереная, Бринько, Буличов. Запасні: Бессалов, Владов, Чучман. Тренер – Олег Федорчук. 

Голи: В.Шаврін (8), А.Мостовий (62) – А.Чорній (43, з пенальті). 

Попередження: Є.Ширяєв (43), В.Гонщик (81), І.Загальський (90+2) – О.Каблаш (13), І.Луценко (45), М.Сергійчук (51). 

   Цього матчу в Кіровограді очікували з нетерпінням. Попри відпустки та канікули, вболівальників зібралося майже 2500, в чому є певна заслуга кіровоградських ультрас, які запрошували глядачів на стадіон, роздаючи флаєри. Приїхали і їх колеги з Миколаєва, які побачили зовсім непогану гру своєї команди. Не зважаючи на негативний результат, миколаївська команда виглядала цілком пристойно і обов`язково ще попсує нерви багатьом у першій лізі. 

   Дебют був за господарями. Вже на 8-й хвилині атака «Зірки» правим флангом, навіс та пару добивань призвели до того, що Вадим Шаврін перекинув м’ячем дебютанта гостей Дмитра Козаченка і поцілив в самісінький верхній кут воріт, - 1:0. 

   Корабели, які не очікували такого початку, перехопили ініціативу і намагалися організувати осаду воріт Ширяєва, але Євген цього вечора був справді кращим на футбольному полі.  А ось кіровоградцям в ці хвилини було не солодко. Крім того, що на Універсіаді в Казані перебувають гравці основи «Зірки» Галенко, Бочкур і Пінчук, вже на 19-й хвилині травмувався Олександр Кочура. І коли здавалося, що  підопічні  Миколи Федоренка витримають натиск миколаївців, арбітр поєдинку  В.Новохатній, як і в матчі минулої першості в Миколаєві, знову придумав пенальті в ворота кіровоградців. Мабуть, це вже традиція… Цього разу жертвою став голкіпер «Зірки» Ширяєв. Євген спочатку вибив м’яч, а вже потім в нього врізався Володимир Найко, але суддя розсудив по-своєму. Пенальті, і цього разу майстер по їх відбиттю Євген Ширяєв програв дуель Артему Чорнію, - 1:1.

   В другій половині гра вирівнялася. Більше гольових моментів стало виникати біля воріт корабелів. На 52-й хвилині комбінація Гонщик – Осадчий ледве не призвела до взяття воріт. Виручив воротар. За дві хвилини Осадчий на місці лівого інсайда заробив штрафний, Рудницький прострілив до штрафної, а Чичиков, ударом п`ятою, ледве результативно не завершив цю комбінацію. На 60-й хвилині все той же Олексій Чичиков відмінно пробив по м`ячу головою, але п`ятнистий зрадливо влучив у хрестовину воріт. Та вже за хвилину шедевральний удар в дальню дев`ятку Андрія Мостового підняв на ноги весь стадіон, - 2:1! «Зірка» продовжує гостро атакувати, але м’яч після пострілів Гонщика та Чичикова, у ворота не влучає. Мали нагоду зрівняти рахунок і миколаївці. Так, на 74-й хвилині Сергій Кучеренко ударом головою влучає м’ячем в стійку воріт, а потім вже його фіксує Ширяєв. Недарма саме Євгена було визнано кращим у складі «Зірки» в цьому цікавому та напруженому поєдинку. 

   Відзначаючи дебютну перемогу в 23-му чемпіонаті України «Зірки», відзначимо і успішний дебют головного тренера команди Миколи Федоренка, чия робота за короткий проміжок часу та впевнена тренерська рука відчувалася на протязі цієї переможної гри.

   М. Ковальов, керівник прес-служби ФК «Зірка» 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору