Новини ЗМІ

"Зірка" програє битву, але не війну...

11:13, 3 червня 2013

«Зірка» Кіровоград – ПФК «Олександрія» - 1:4 (1:3).

1 червня 2013 р.  м. Кіровоград. Стадіон «Зірка». 5500 глядачів. +22 С.

Арбітри: Ю. Грисьо (Львів), Б. Бучинський, Т. Соломчак (обидва -  Тернопіль). Делегат ФФУ – О.Зубарєв (Слов`янськ).

«Зірка»: Ширяєв, Пінчук (Степанов, 25), Бочкур, Родіна, Горбаненко, Шаврін, Галенко, Бурдіян (Рудницький, 25), Нємчанінов, Кочура, Насібулін. Запасні: Травкін, Порошин, Сокуренко, Логінов, Гонщик. Гол. тренер – Ілля Близнюк.

ПФК «Олександрія»: Леванідов, Протіч, Кіча, Шевченко (Назаренко, 89), Пічкур (Соломка, 53), Запорожан, Шендрік, Коломоєць (Мотуз, 67), Микицей, Бондаренко (Банада, 79), Басов.  Запасні: Зарубін, Бровченко, Гордя.  В.о. гол. тренера – Віталій Первак.

Голи: В. Горбаненко, 23 – Є. Пічкур, 2, В. Шевченко, 22, А. Кіча, 32, 85.

Попередження: В. Шаврін, 26 – С. Басов, 7, Р. Протіч, 20, В. Бондаренко, 75.

 

Програвати завжди прикро та неприємно. Та ще й в такому принциповому матчі, як обласне дербі. Та ще й в поєдинку, від результату якого багато в чому залежав розподіл місць в турнірній таблиці, а, можливо, і доля «малих» бронзових медалей.

Офіційна статистика між непримиримими суперниками була не на боці кіровоградців. З 13-ти проведених поєдинків «Зірка» перемогла лише двічі при 5-ти нічиїх та 6-ти поразках. Різниця м`ячів 12 : 23= -11 (три м`ячі олександрійці забили з пенальті, кіровоградці - жодного). Останні два поєдинки між суперниками завершилися унічию. І ще, «Зірка» не перемагала принципового суперника з 15-го серпня 2004 року, тобто майже 9-ть років. На жаль, ця неприємна для кіровоградців традиція не була порушена.

Як завжди, на матч – дербі зібралася велика кількість глядачів. З Олександрії прибуло 113 вболівальників на 2-х автобусах. Всім відомо, що взаємовідносини між фанатами обох команд не завжди миролюбні, але цього разу відмінно спрацювали представники міліції та службі безпеки ФК «Зірка». Цікаво, що на матчі були замічені і деякі з відомих в Україні тренерів, зокрема В. Євтушенко, О. Томах, М. Калита, Я. Бобиляк.

А тепер безпосередньо про матч. Справжнім шоком для господарів поля став м`яч, забитий Євгеном Пічкуром вже на 2-й хвилині. Виник він практично «з нічого» і слід лише дивуватися кіровоградським захисникам, які спокійно спостерігали за цим «дивом». Зрозуміло, що на результат були налаштовані обидва суперники, тому сама гра виглядала «на одному диханні». На удар Бурдіяна над поперечиною гості відповідають ударом головою Шевченка, знову вище воріт б`є  Горбаненко (після пасу Кочури) – удар у  відповідь здалеку Запорожана. І знову помилка кіровоградських захисників (Т.Пінчука) призводить до того, що свій 15-й м`яч в першості забиває кращий бомбардир олександрійців В`ячеслав Шевченко. Проходить лише хвилина і влучний удар В. Горбаненка змушує підхопитися на ноги більш ніж 5000 прихильників «Зірки» - 1:2. Ще за хвилину швидку нагоду зрівняти рахунок не використовує О. Кочура. Тренер «Зірки» Ілля Близнюк, враховуючи «дитячі» помилки в захисті, робить подвійну заміну. Звісно, що швидко перебудуватися в такому напруженому та відповідальному поєдинку дуже важко. І, як наслідок, чергова «пожежа» біля воріт «Зірки» призводить до 3-го пропущеного м`яча. Автор голу – безумовно кращий гравець матчу Антон Кіча. «Зірка» продовжує опиратися. Гольові моменти не реалізовують Горбаненко, Кочура, Рудницький.

Тим часом, в перерві матчу на полі стадіону «Зірка» відбувалося багато чого цікавого. В Міжнародний день захисту дітей, за ініціативи президента ФК «Зірка» Максима Березкіна, була екіпірована наймолодша команда Академії клубу (тренер – А. П. Горбань), яка вже встигла виграти обласну першість та стала переможцями Всеукраїнських зональних змагань з футболу «Шкіряний м`яч – Кубок Coca-Cola». Найближчим часом в ігрову форму кольорів «Зірки» від офіційного партнера – фірми «Joma», будуть одягнені інші чотири команди Академії ФК «Зірка». А ще вболівальники стали свідками розіграшу чудових призів від компанії «FAVBET».

Другий тайм пройшов за перевагою кіровоградців. Можна перелічити півкоманди гравців «Зірки», які мали нагоди хоча би скоротити рахунок, але цього вечора футбольна доля посміхнулася олександрійцям. Швидка контратака гостей, вихід 3 в 1, і дубль оформлює Антон Кіча. Ось і виходить,  що цього вечора ПФК «Олександрія» забила «все що можна і не можна», а «Зірка», створивши достатню кількість гольових моментів, лише одного разу святкувала взяття воріт…

М. Ковальов, керівник прес-служби ФК «Зірка».




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору