Новини ЗМІ

Гірка пігулка для «фармацевтів»

09:54, 12 травня 2013

«Славутич» Черкаси – «Реал Фарм» 2 : 0 (1 : 0)

 

Дата матчу – 11.05.2013 р.

м.Черкаси. Центральний стадіон. 2400 глядачів. +28. Поле – 4. Початок о 17 год.

Арбітри: В.Запрутняк (м.Ужгород), М.Юхименко (м.Луцьк), Є.Гашков (Луганська обл.).

Інспектор: О.Циганков (м.Тернопіль).

 

«Славутич»: В.Юрчук, С.Таран, І.Шишкін (В.Полянський, 81), А.Монахов, М.Лисоконь (О.Лобов, 85), С.Панасенко, Д.Кошелюк, Я.Захаревич, С.Чеботарьов (А.Ясько, 62; С.Рева, 89), Є.Ушаков, Р.Дацюк (С.Савченко, 69). Запасні: А.Ленчінков, О.Гринишин. Тренер: С.Пучков.

 

«Реал Фарм»: С.Кравченко, О.Андрєєв, С.Галезник (Є.Прохода, 60), О.Підлетейчук, В.Артьомов (О.Бабенцов, 71), В.Прокопенко (Р.Циня, 46), В.Продан, М.Лиховидов (В.Рудий, 30), О.Коваленко, А.Копко (Д.Єрмаков, 73), Д.Коваленко. Запасні: С.Баранов, Д.Новіков. Тренер: М.Лиховидов.

 

Голи: Є.Ушаков (12, 50).

Попередження: С.Таран (73) – С.Галезник (47), В.Рудий (51), Є.Прохода (69), В.Продан (86).

 

Зі стартових хвилин черкащани приспали пильність захисту гостей з Одещини. Перша з разюча атак ледь не призвела до взяття воріт приїжджої команди: Сергій Чеботарьов, промчавши правим флангом, здійснив простріл уздовж воріт суперника – Роман Дацюк віддав пас під удар Панасенку, проте Сергій з лінії карного майданчика пробив вище воріт. У відповідь Денис Коваленко дальньою передачею вивів на ударну позицію свого молодшого брата – на удар Олега зреагував воротар славутчан Валерій Юрчук, відвівши загрозу на кутовий.

Рахунок у грі було відкрито на 12-ій хвилині: розпочав атаку господарів захисник Антон Монахов, далі Чеботарьов перевів шкіряну кулю на протилежний фланг, а простріл Ярослава Захаревича замкнув Євген Ушаков.

Попри тиск на ворота «Реал Фарму», гострі моменти в середині першого тайму виникли поблизу воріт «Славутича». Обезкровлений дискваліфікацією Олега та Євгена Тарасенків (особливо «сиротливими» без підключення братів були розіграші кутових), захист «Славутича» дав дві тріщини. Спочатку Коваленко-молодший знову не скористався подарунком від свого брата, а потім гравець національної збірної з пляжного футболу Андрій Копко, накрутивши трьох захисників господарів, поцілив у голкіпера, а на добиванні пробив вище воріт. Натомість Сергій Таран з дальньої дистанції вистрілив над поперечкою южненців. Згодом він же навішував зі штрафного, але Захаревичу ударом головою не вдалося замкнути дальню стійку. А перед самою перервою розмашиста атака господарів завершилася ударом Романа Дацюка прямо в руки воротаря приїжджої команди.

Початок другого тайму остаточно розставив акценти у грі. Дмитро Кошелюк вправно перевів розвиток атаки на лівий фланг, звідти невтомний Захаревич пробивав з гострого кута – голкіпер «Реал Фарму» відбив м’яча перед собою, а Євген Ушаков, поціливши під поперечку, оформив дубль у звітному матчі – 2:0.

Травнева спека внесла свої корективи у гру: поєдинок під загальним контролем черкащан дещо уповільнився та став фрагментарним. У середині другої 45-тихвилинки команди обмінялися контрвипадами. Денис Коваленко з гострого кута намагався пробити голкіпера славутчан Юрчука, а потім суддівська бригада помилилася з визначенням положення «поза грою», не зарахувавши чистий гол Захаревича після чергового закиду м’яча Кошелюком за спини захисників южненців. Також відзначимо флангову передачу Артема Яська на Сергія Савченка, яку воротарю гостей з великими труднощами все ж таки вдалося перехопити.

Так, здобувши третю перемогу поспіль, «Славутич» уперто продовжує переслідувати свого прямого конкурента за право участі в плей-офф – тернопільську «Ниву».

 

С.В.Пучков, головний тренер «Славутича»:

– Очікували на важку гру. Річ у тім, що у «Реал Фарму» жодних турнірних завдань на сьогоднішній день немає – тож вони грали для свого задоволення. А у такому випадку будь-який суперник небезпечний. Наші хлопці дещо перегоріли – було велике бажання реабілітуватися за нічию в матчі першого туру. На жаль, деякі рішення арбітра були для мене незрозумілими.

 

В.А.Ходак, віце-президент ФК «Славутич»:

– Хочу привітати всіх уболівальників «Славутича» з перемогою. Борг за нічию в Овідіополі ми повернули сьогодні «Реал Фарму». Незважаючи на те, що у  складі славутчан у силу різних обставин  були відсутні кілька провідних футболістів, команда зуміла показати результативний футбол і при цьому залишити свої ворота «сухими».

 

М.І.Лиховидов, президент ФК «Реал Фарм»:

– Нас сьогодні обіграв наш земляк – одесит Євген Ушаков. У грі «Славутича» відчувається впевнена тренерська рука. Команда господарів була на голову вищою за моїх підопічних.

 ФК "Славутич"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору