Новини ЗМІ

ФК "УкрАгроКом": перемога далася нелегко

07:45, 22 квітня 2013

Матч «УкрАгроКом»  «Кремінь» завершився з рахунком 2:1.

  «УкрАгроКом» Головківка  «Кремінь» Кременчук  2:1 (1:0)

20.04.2013, початок – 16.00, стадіон «ГОЛовківський» Головківка, оцінка поля – 4, кількість глядачів – 500, температура + 20.

   Суддівська бригада: арбітр – Олег Пенюшин (Одеса), асистенти арбітра – Андрій Шевчук (Рівне), Руслан Єрмоленко (Чернігів), 4-й арбітр – Максим Левченко (Кривий Ріг).

  Інспектор ФФУ: Олександр Шамич (Київ).

 ПФК «УкрАгроКом»: Швець, Ломко, Мамонов, Пономаренко – капітан, Радевич, Батраченко (Степанюк, 80), Волков (Рябцев, 82), Гріщенко (Зайнчковський, 56), Вдовіченков (Дяченко, 90+2), Каліновський, Фальковський (Боровський, 90+4).

 Запасні: Ніколаєв, Місюра.

Головний тренер – Юрій Гура.

 МФК «Кремінь»: Прокоп, Буличов, Олефір, Музика (Волошин, 46), Пасічніченко – капітан, Бацула, Соляник (Рябушко, 46), Івлєв, Барба (Бєляєв, 62), Слабишев (Вовченко, 46), Степанчук.

 Запасні: Олійник, Саркисян, Михайлов.

Головний тренер – Юрій Чумак.

 Голи: Каліновський (16), Рябцев (85) – Івлєв (89) – пенальті. 

 Попередження: Вдовіченков (15), Фальковський (58), Швець (75) – Слабишев (2), Степанчук (30), Олефір (36),  Івлєв (38), Барба (50), Буличов (63), Волошин (72). 

 Вилучення: Рябушко (72) – пряме вилучення за небезпечний напад на суперника.

 Недовга історія офіційних зустрічей цих команд складається лише з нічиїх. Рахунок 1:1 був зафіксований у Головківці 04.08.2012, а з рахунком 2:2 суперники зіграли у Кременчуці 13.10.1012.  Тому можна було  розраховувати  на те, що нарешті  якась команда здобуде  перемогу. Звісно, що кожна зпротиборствуючих сторін бачила себе у ролі переможця. У цьому і складалася інтрига звітного матчу…

 Гра почалася без розвідки. Атаки шли то з однієї сторони, то з іншої. Насправді небезпечний момент виник на 13-й хвилині  біля воріт гостей (футболки білого кольору). Хавбек головківців Юрій Гріщенко пробив низом, але цей удар парирував завжди надійний Віталій Прокоп. А от на 16-й – він таки не зміг допомогти своїй команді. Все той же Юрій Гріщенко, отримавши м’яча від Євгена Фальковського,  з лівого флангу атаки потужно пробив по воротах. За цим епізодом дуже уважно та напружено спостерігали численні вболівальники аграріїв.

Віталій Прокоп відбив м’яча, який полетів на протилежний фланг де його й отримав Олександр Каліновський. Саша довго не роздумував, а одразу послав круглого у пусті ворота.

Рахунок стає 1:0.Фани «Креміня» потужно підтримували свою команду та гнали її вперед.

 На 22-й хвилині голкіпер місцевих Ярослав Швець кулаками відбив м'яч, що летів у площину його воріт далеко у поле. Це був дійсно підступний удар. А на 25-й – Ярослав кінчиками пальців перевів м’яча вище поперечини на кутовий. Стандарт не був результативним для кременчужан. Украгрокомівці не засиджувалися у обороні. Вони теж атакували. Й вже на 29-й – після подачі кутового шкіряний міг би опинитися у сітці воріт приїжджих, але надійно зіграв їх захист. Трибуни «ГОЛовківського» здригнулися на 40-й – коли якимсь дивом Ярослав Швець парирував потужний удар з меж воротарського (!!!) майданчика. Відзначу, що, як на мене, Ярослав Швець у цьому двобої був кращим у аграріїв. Його сейви дійсно багато разів спасали команду від, здавалося, стовідсоткових голів. Та я не сказав самого головного. Ці всі події відбувалися на тлі великої нервозності суперників. Напруга була не тільки на полі, а і на лавах запасних. Тренерські штаби, що диригували діями своїх гравців, випромінювали далеко не позитивну енергію. Емоції зашкалювали і гра стало жорсткою, а часами жорстокою. Від такого силового футболу, нажаль,  постраждала видовищність, а агресія змінила знак «+» на «-». Та все зрозуміло, адже, як то кажуть,  ціль – підвищення у класі − виправдовує засоби, бо це і є професіональний футбол! А перший тайм так і завершився з рахунком 1:0.

 Другий тайм почався одразу з трьох замін у складі «Креміня». Головний тренер команди з берегів Дніпра Юрій Чумак намагався активізувати дії своїх підопічних, тим більше, що хитка перевага господарів у один м’яч не гарантувала останнім перемоги у цьому поєдинку. Але гра була доволі рівною. На 66-й хвилині у воріт «Креміня» виник небезпечний момент, що привів до кутового. Його подача не завершилася взяттям воріт. А гра стала відверто грубою, що дуже не сподобалося глядачам. Прикрий епізод відбувся на 72-й хвилині. Десятий номер муніципалів Віталій Рябушко завалює на газон гравця аграріїв і отримує пряму червону картку. На  захист товариша став сімнадцятий номер кременчужан Дмитро Волошин, за що отримав «гірчичника». Нерви, нерви, нерви…

 Після цього інциденту градус гри  дещо спав. Ні, ні, команди темп не збавили, але нерви, як то кажуть, заховали у шухляду.  На 78-й – знову свою майстерність демонструє Ярослав Швець, який (в котрий раз!) рятує свою команду від голу. А  на 85-й хвилині, після багатоходової комбінації за участю Андрія Вдовіченкова та Євгена Фальковського, форвард аграріїв Сергій Рябцев, що на 82-й хвилині вийшов на  заміну, робить рахунок 2:0. Угадав з заміною Юрій Гура!

 Шанси головківців на перемогу збільшилися. Та на 89-й – головний арбітр призначає пенальті у бік воріт господарів. Тут, як кажуть англійці, no comment. − Арбітр був ближче, йому видніше, − завжди у таких випадках кажуть спортивні коментатори. З позначки точно пробив Сергій Івлєв.

 Рахунок стає 2:1, з яким й завершився цей важкий для обох команд двобій.

 Команда Юрія Гури здобула першу перемогу у офіційних зустрічах у 2013 році над дуже сильною спортивною дружиною з Кременчука, що бореться за підвищення у класі. Молодці, аграрії! Так тримати!

 У суботу 27 квітня «УкрАгроКом» зіграє у Донецьку з «Шахтарем-3», а у суботу 4 травня на стадіоні «ГОЛовківський» аграрії зустрінуться з «Миром» з Горностаївки. Чекаємо на вас у Головківці!

 Підтримаємо рідну команду!

 Вболіваємо за наших!

 В’ячеслав  Чебишев, заслужений тренер України, майстер спорту, керівник прес-центру ПФК «УкрАгроКом»

 

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору