Новини ЗМІ

Бойова нічия з неприємним присмаком

07:35, 22 квітня 2013

«Нива» Тернопіль – «Славутич» Черкаси 1:1 (1:0)

 

Дата матчу – 21.04.2013 р.

3 тур. м.Тернопіль. Міський стадіон. Початок о 15.00.

Арбітри: Ю.Грисьо (м.Львів), М.Чос (м.Київ), О.Найко (м.Чернівці).

Інспектор матчу: В.Ольшанецький (м.Івано-Франківськ).

 

«Нива»: А.Новак, В.Романюк, М.Лазорик, І.Ільків, В.Яневич, А.Кікоть, Б.Баранець, Т.Яворський (М.Басараб, 72), Г.Баранець (В.Білий 90+2), І.Мельник, В.Товкацький (О.Лакуста, 64).

Запасні: К.Суслов, І.Гребинський, В.Данищук, О.Мдинарадзе. Тренер: І.Яворський.

 

«Славутич»: В.Юрчук, М.Лисоконь, А.Монахов, Є.Тарасенко, Д.Момотенко (Д.Кошелюк, 23), О.Тарасенко, І.Шишкін, С.Таран (С.Чеботарьов, 54), Я.Захаревич, Є.Ушаков (О.Гринишин, 79), Р.Дацюк (М.Сергійчук, 62). Запасні: Т.Чоларія, С.Рева, С.Белмохтар. Тренер: С.Пучков.

 

Голи: І.Мельник (7) – М.Сергійчук (74).

Попередження: немає – Лисоконь (66), А.Монахов (81), М.Сергійчук (88).

Вилучення: М.Лисоконь (75, повторне попередження).

 

Четвертий матч підряд між черкаським «Славутичем» та тернопільською «Нивою» завершився нічиєю. Безкомпромісна гра з обміном гольових моментів тривала до забитого черкащанами голу. Надалі арбітр матчу відверто трактував усі єдиноборства на користь господарів, приїжджа команда буквально була «обкладена» штрафними ударами.

У порівнянні з минулим переможним матчем проти чернігівської «Десни» в стартовому складі славутчан відбулися дві заміни. У матчі в Тернополі не зіграли Олександр Лобов (травма) та Сергій Панасенко (дискваліфікація). Натомість у звітному поєдинку на поле вийшли Іван Шишкін та Дмитро Момотенко.

Потужно матч розпочали господарі. І якщо з ударом зі штрафного Тараса Яворського голкіпер черкащан Валерій Юрчук впорався, то після триходівки Борис Баранець–Товкацький–Мельник був безсилий врятувати свою команду – Ігор Мельник розстрілював уже порожні ворота. Згодом після удару Григорія Баранця Валерій Юрчук відбиває шкіряну кулю з правого нижнього кута воріт на кутовий.

З середини першої половини матчу гравці «Славутича» оговталися від пропущеного голу та почали загострювати гру біля воріт господарів. Після дальнього навісу Ярослава Захаревича з 30-ти метрів голкіпер «Ниви» в падінні кінчиками пальців переводить шкіряну кулю на кутовий. Господарі не залишаються у боргу: навіс зі штрафного завершується пожежею в карному майданчику «Славутича» – і м’яч двічі влучає в каркас наших воріт. Гості відповідають небезпечним моментом біля протилежних воріт: Роман Дацюк, знаходячись спиною до воріт суперника, переадресував шкіряну кулю на Тарана, якого не втримують двоє захисників «Ниви», проте пострілу Сергія бракує влучності.

Перед перервою досвідчений Ярослав Захаревич навішував з флангу, а Євген Ушаков головою cкоректував траєкторію польоту м’яча – голкіпер господарів у неймовірному кидку парирує удар.

Досить сумбурно розпочався другий тайм, проте більше конструктиву та активності було в атаках черкащан – великий об’єм роботи виконують наші нападники. На 74-ій хвилині спрацювала заміна від тренерського штабу Сергія Пучкова. Отримавши передачу з флангу від Дмитра Кошелюка, Михайло Сергійчук вискочив з-за спин захисників і влучно пробив повз голкіпера тернополян – 1:1.

Відразу ж арбітр матчу «запалює» червону картку перед Михайлом Лисоконем за повторне попередження. Вимушена заміна – черкащани знімають нападника Євгена Ушакова, натомість за славутчан дебютує захисник Олександр Гринишин.

На 78-ій хвилині воротар «Славутича» Валерій Юрчук двічі демонструє свою реакцію. Спочатку Михайло Басараб неочікувано точно стріляє з 25-ти метрів, а потім, під час подачі від кутового прапорця, Ігор Ільків пробивав у дальній кут.

Спроби тернополян скористатися чисельною більшістю були марними. Бойова нічия зберегла відстань черкащан до другої позиції у турнірній таблиці, проте і дозволила перебратися на одну сходинку вище.

ФК "Славутич"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору