Новини ЗМІ

ВЛАДИСЛАВ КРАМАР: «У ВИБОРІ ТРЕНЕРА ВІДДАВАТИМЕМО ПЕРЕВАГУ МІСЦЕВОМУ ФАХІВЦЮ»

10:30, 18 квітня 2013

Директор «Сум» дав ексклюзивне інтерв`ю, в якому прокоментував останні зміни в клубі.

— Владиславе Йосиповичу, Ігор Захаряк таки був звільнений із посади головного тренера. Причина: за порушення умов контракту. Можете розтлумачити?

— Коли підписується контракт між керівництвом клубу й головним тренером, то в угоді прописуються речі, яких під час своєї роботи потрібно дотримуватися. Ми вимоги зі свого боку виконували, а ось тренер почав займатися не своїми обов’язками й говорити те, чого не повинен був…

— В Інтернеті повідомили, що слова наставника про зменшення фінансування мають право на життя, оскільки між Костянтином Григоришиним й іншим мільйонером Володимиром Новинським назріває конфлікт через завод ім. Фрунзе (головного спонсора клубу)…

— Як я вже говорив в коментарі вашому виданню, кожен повинен перебувати на своєму місці, й займатися своїми обов’язками.

— До речі, тренер уже заявив, що подаватиме заяву в КДК…

— Інформація, якою володію: Захаряк уже подав до КДК заяву. Чим він керувався, звертаючись до відповідних органів, мені не відомо. Тренер очевидно живе якимись своїми амбіціями, які інколи навіть насторожують. Мені ж боятися нічого. Я відповідаю за свої рішення та вчинки, тож вважаю, що діяв згідно всіх правил і норм.

— Чи можна говорити, що негативні результати навесні стали головною причиною звільнення коуча?

— Свої сили потрібно оцінювати завжди реально. Недопустимо провину перекладати на чиїсь плечі. А тренер, через невдалий старт у весняній частині сезону, почав шукати виправдання, й спосіб обрав для цього геть невдалий.

— На матч проти «Кримтеплиці» команда вийшла вже під керівництвом тренера воротарів Сергія Страшненка. Чи ведуться нині пошуки заміни Ігорю Захаряку?

— Із пошуками не поспішаємо й розглядаємо різні варіанти, та перевагу віддамо місцевому фахівцю, який з патріотичним настроєм працюватиме в клубі. Якщо це буде тренер із іншого регіону, то він має бути значно фаховішим за місцевих. Та з упевненістю можу сказати, що до матчу з «Севастополем» ім’я нового наставника не озвучимо.

— Як взагалі на всі ці зміни в команді відреагували гравці?

— Усе гаразд. Хлопці тренуються й займаються професіонально безпосередніми обов’язками. Перед ними є завдання від керівництва, тож вони повинні його виконувати.

— А які ж завдання?

— Демонструвати красивий та видовищний футбол, аби залучати на стадіон якомога більше глядачів.

— До речі, про глядачів. На суботню гру в Сумах на «Ювілейний», який зазвичай збирав найбільшу публіку в турах, завітало лише 3100 відвідувачів. Причиною тому вболівальники назвали збільшення ціни на квитки (мінімальна ціна залишилася колишньою — 5 грн, але інші збільшилися — від 5 до 20 гривень залежно від сектора)…

— Так, ця ситуація мені відома. Та, зрозумійте, стадіон нам не належить, ми лише орендатори. А цінову політику встановлюють керівники стадіону.
«Український футбол»




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору