Новини ЗМІ

КУБОК ФЕДЕРАЦІЇ: «СКАЛА» ВИХОДИТЬ ДО ПІВФІНАЛУ

08:44, 8 квітня 2013

В рамках 1/4 фіналу Кубка Федерації «Скала» переконливо переграла ФК «Кар'єр-Прикарпаття» (Торчиновичі/Старий Самбір), команду, яка цьогоріч виступатиме у прем'єр-лізі обласного чемпіонату, і зробила ще один крок до здобуття трофею.

«Скала» (Стрий) – ФК «Кар'єр-Прикарпаття» (Торчиновичі/Старий Самбір) – 7:0 (3:0)
3 квітня 2013 року. 16 год. 15 хв. с. Довге. Навчально-тренувальна база ФК «Скала». Дрібний дощ, +2 градуси. Арбітр: Олександр Шандор (Львів).
«Скала»: 1. Василь Шпук (Єгор Плюснов, 46 хв.), 16. Тимур Рустамов, 55. Андрій Гандзюк, 2. Роман Козак-к. (Євген Гладинець, 46 хв.), 22. Юрій Антонів, 33. Андрій Ковальчук (Дімітрі Пачкорія, 46 хв.), 7. Володимир Пришнівський (Назар Кміть, 46 хв.), 11. Роман Іванов (Вадим Могилецький, 46 хв.), 29. Володимир Кайдрович (Олег Дмитренко, 46 хв.), 17. Артем Акуленко, 14. Назарій Мацько (Петро Стасюк, 63 хв.).
Головний тренер – Володимир Рева.
Голи: автогол (3), Роман Іванов (23), Роман Козак (32-пен.), Артем Акуленко (55), Вадим Могилецький (77, 80), Петро Стасюк (78).

На чвертьфінальний поєдинок Кубка федерації головний тренер «Скали» Володимир Рева виставив основний склад своєї команди, оскільки напередодні стало відомо, що ПФЛ України вирішила перенести матчі 1-го туру весняної частини змагань сезону 2012/2013 років, які мали відбутися 6-7 квітня. Востаннє футболісти стрийської команди грали ще 7 березня, напередодні від'їзду з Туреччини, де вони проводили другий навчально-тренувальний збір. З тих пір минув майже місяць, хлопці помітно скучили за великим футболом, оскільки ніякі тренування не замінять самої гри. Розізлило гравців «Скали» й те, що суперники прибули на гру зі значним запізненням, тому сам матч розпочався не о 15 годині, як було заплановано, а о 16 годині 15 хвилин.  Вже з перших хвилин стало зрозумілим, що гостям у цьому поєдинку нічого не світить. «Скала» закрутила таку карусель біля воріт ФК «Прикарпаття», що вже на 3-й хвилині рахунок став відкритим, причому після розіграшу з кутового у власні ворота поцілив гравець команди-гостей. Стрияни й надалі надійно осіли на половині поля ФК «Прикарпаття» і впевнено грали свою гру, побудовану на контролі м`яча. Другий гол у ворота команди з Торчиновичів та Старого Самбора провів Роман Іванов, який зі свого правого флангу влучно пробив у дальній кут воріт. Втретє у воротах ФК «Прикарпаття» розписався капітан «Скали» Роман Козак, який влучно реалізував 11-метровий штрафний удар на 32-й хвилині. З таким рахунком команди й пішли на перерву.
      Після першого тайму Володимир Рева провів одразу сім замін. Всі гравці, які з`явилися на полі після перерви, також прагнули справити якнайкраще враження своєю грою. На 55-й хвилині розгром гостей продовжив центральний нападник Артем Акуленко, який продемонстрував, що уміє пробивати й з дальньої дистанції. А потім нагадав про свої бомбардирські якості Вадим Могилецький, який з інтервалом у три хвилини двічі вразив ворота гостей, виходячи віч-на-віч з воротарем. Ще один гол на свій рахунок записав Петро Стасюк, який вміло зіграв у штрафному майданчику ФК «Прикарпаття». У підсумку красива й переконлива перемога господарів, які вийшли до півфіналу змагань.

***
       Цього ж дня о 13 годині на полі навчально-тренувальної  бази ФК «Скала» в с. Довгому в контрольному поєдинку зійшлися 17-річні юнаки Академії футболу «Скала», підсилені щоправда кількома гравцями з найближчого резерву основної команди, та «Карпати» з Доброгостева, які після кількарічної перерви знову виступатимуть у прем'єр-лізі чемпіонату Львівської області. До речі, в середині березня ці команди вже проводили спаринг, який тоді закінчився перемогою команди Андрія Царіци – 3:1. Перемогли молоді гравці «Скали» й цього разу – 2:1, хоча зробити це було важче, адже за цей час команда з Дрогобиччини значно підсилила свій склад за рахунок кількох іменитих гравців, які пройшли школу першої та другої ліг професійного футболу.
      Відкрили рахунок у цьому матчі господарі, причому двічі в ролі асистента виступив Микита Зайченко, який спершу в середині першого тайму влучно навісив у центр штрафного майданчика на Івана Созанського, котрий головою переграв своїх візаві, а потім подвоїв рахунок, вийшовши на побачення з голкіпером Віталій Лазаренко. Гості також мали кілька непоганих моментів для взяття воріт, але впевнено на останньому рубежі діяв воротар «Скали» Єгор Плюснов.
     Після перерви, коли було зроблено багато замін, гра вирівнялася і «Карпати» провели один гол у відповідь, автором якого на 55-й хвилині став екс-вихованець Академії футболу «Скала» Володимир Сурник 1994 року народження. І все ж останню крапку міг поставити Артур Вінтонів, який на останніх хвилинах вийшов сам-на-сам з голкіпером, однак не зумів переграти воротаря гостей. Відзначимо також і грубу гру гравців «Карпат», внаслідок чого кілька гравців «Скали» зазнали ушкоджень.
      Склад «Скали»: Єгор Плюснов (Андрій Слесь, 46 хв.), Олег Карабин, Роман Хомин, Роман Бойко (Ігор Тимкович, 46 хв.), Руслан Гнатів (Валерій Бичик, 46 хв.),  Андрій Желізко (Едуард Олексин, 46 хв.), Сергій Пітел (Володимир Борщ, 46 хв.), Андрій Голей (Ігор Нистирюк, 20 хв.), Микита Зайченко (Олег Домальчук, 46 хв.), Віталій Лазаренко (Сергій Великий, 46 хв., Артур Вінтонів, 60 хв.), Іван Созанський (Олег Квич, 46 хв.).
Тренер – Андрій Царіца.


Юрій МИХАЛЮК




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору