Новини ЗМІ

ФК "УкрАгроКом": продуктивний спаринг з «Енергією»

15:52, 18 березня 2013

Контрольна зустріч «Енергія» − « УкрАгроКом» завершилася з рахунком 2:4.

«Енергія» Нова Каховка − «УкрАгроКом» Головківка – 2:4 (0:3)

Зустріч відбулася 15.03.2013 на стадіоні «Олімпійський» в місті Нова Каховка при температурі + 14.  

Голкіпери: Ніколаєв – грав у першому таймі, Швець – у другому.

Стартовий склад: Місюра, Мамонов, Ломко, Степанюк, Батраченко, Боровський, Волков, Горобець, Каліновський, Фальковський.

 На заміну виходили: Пономаренко, Балаян, Вдовіченков, Рябцев, Якименко.

Треба зазначити, що ці обидва спортивних колективи добре знають один одного, адже грають у одній групі другої ліги ПФЛ України. У поточному сезоні енергетики та аграрії з групи А були переведені у групу Б, про що згоди у них не питали… Та не в тому річ. Важливо те, що ці команди поважають одна одну, а грають завжди, так склалося історично, тільки на перемогу. Це й обіцяло присутнім захоплюючий футбол…

Додамо, що головківці завітали до Нової Каховки по дорозі додому з Севастополя, де провели насичений спарингами та, відверто кажучи, виснажливий, але дуже-дуже корисний підготовчий збір. Якщо враховувати, що вчора (14.03.2013) аграрії провели важку зустріч з тернопільською «Нивою», а потім довго їхали автобусом з міста-героя до Нової Каховки, щоб встигнути на початок зустрічі (14.00 годин), то стане зрозумілим, що казати про ідеальний стан наших футболістів – не доводиться. Але це футбол, де, як й у джунглях, слабому немає місця під сонцем! Згодні?

Початок гри був за приїжджими. Вони, немов вдома, справно взялися за діло й одразу почали загрожувати воротам господарів поля. Така наполегливість привела до голу. Вже на 7-й хвилині голкіпер господарів (комбінована жовто-чорна форма) якось невдало вибив круглого, який потрапив до Богдана Боровського. Останній, не вагаючись, в один дотик переадресовує його Олегу Волкову, який й відкриває рахунок 0:1. Після цього гра вирівнялася.

Підопічні Юрія Окула, так би мовити, взяли гру у свої ноги, та ще одна помилка з їх боку на 16-й хвилині звела нанівець всі намагання енергетиків зрівняти рахунок. Знову голкіпер новокаховців, залишивши ворота, вибив м’яча не тому! А саме – нашому Євгену Фальковському! Женя не поскупився й оддав шкіряного Олегу Волкову, що знаходився у більш  вигідній позиції. Той б’є у порожні ворота і подвоює рахунок. Є дубль! Й знову енергетики кинулися, образно кажучи, доганяти швидкісний поїзд, що вже рушив. Талановитий тренер «Енергії» Юрій Окул, якій й сам добряче пограв у футбол (виступав він й у «Кримтеплиці») та виконав норматив майстра спорту, весь час підбадьорював своїх футболістів, підказував їм, як треба діяти. Вони слухали свого наставника та намагалися врятувати ситуацію. Та на 28-й – знову пропускають гол! Так буває у футболі. Штрафний з правого флангу атаки пробивав Олександр Батраченко. Він зробив просто чудовий навіс у карний майданчик, де Олександр Каліновський головою забиває сферу у дальній кут воріт. Рахунок стає 0:3. Відзначимо, що головою Саша голів практично не забивав. Тому нас радує той факт, що він розширив свій виконавчий арсенал ще таким ударом. Господарі поля, можете нам вірити, робили все, щоб відігратися, але, але, але… З рахунком 0:3 так  й завершився перший тайм

 Ми не знаємо, що казав своїм виконавцям у роздягальні під час перерви вихованець новокаховської футбольної школи, великий подвижник цієї гри та патріот рідного міста тренер Юрій Окул, але його бійці, переважно представники Херсонщини, почали діяти ще більш цілеспрямовано та активно.

Та забити їм ніяк не вдавалося. А от хавбек аграріїв Нарек Балаян на 53-й – свій шанс не упустив! Отримавши м’яча на правому фланзі, він змістився у центр, пройшов захист, вийшов віч-на-віч з голкіпером, обіграв його дуже технічно і красиво й забив четвертий м’яч  у цьому двобої! Але рахунок 0:4 лише сильніше розлютив місцевих! Пришла черга забивати й їм. На 80-й хвилині Леонід Якименко, який, доречи, до цього мав безліч можливостей відзначитися голом, та ЖОДНОЇ З НИХ НЕ РЕАЛІЗУВАВ (!!!), чомусь опинився у захисті та невиправдано порушив правила. Гравець «Енергії» пробив цей штрафний. М’яч зрикошетив від землі та опинився у сітці воріт аграріїв. Залишається питання: «Навіщо у воротах був Ярослав Швець?». Треба бути уважнішим, Ярик!  У-ВАЖ-НІ-ШИМ!!! Дозволимо собі й пораду нашому молодому новачку Леоніду Якименку. Пора вже, Льоню, підтягуватися під загальний рівень нашої команди! ПОРА!!! Рахунок стає 1:4. А за вісім хвилин (на 88-й) − знову гол у ворота підопічних Юрія Гури. А було це так. Господарі подавали кутовий. Під час маячні у карному гостей, двоє футболістів – аграрій й енергетик – падають. Арбітр призначає пенальті з розряду тих, що називають сумнівними. Удар з позначки. Гол. Рахунок стає 2:4, з яким й завершився цей корисний для обох команд спаринг.

 Попереду аграріїв чекають два дні вихідних, після чого команда збирається на своїй базі.

 Прес-служба ПФК «УкрАгроКом»

 

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору