Новини ЗМІ

РОМАН ДАНКОВИЧ: «В «СКАЛІ» БАЧУ КРАЩІ ПЕРСПЕКТИВИ ДЛЯ СВОГО РОЗВИТКУ»

10:28, 26 лютого 2013

Нещодавно екс-воротар ФК "Тернопіль", 20-річний вихованець Львівського училища фізичної культури Роман Данкович підписав контракт зі стрийською "Скалою". Він став першим гравцем "малино-зеленових", який поповнив ряди "Скали" в це міжсезоння. 

- Романе, які причини спонукали вас покинути досить успішний ФК "Тернопіль"- команду, за яку відіграли майже всі матчі в осінній частині чемпіонату і яка посіла третє місце в групі?
- На той час, коли я був в команді, не було фінансової стабільності і не було нормальних умов для тренувань. Взагалі я граю наразі не заради грошей. Тут в Стрию є всі умови для того, щоб рости професійно. Чесно кажучи, я навіть пішов на пониження в зарплаті - в "Тернополі" отримував більше, ніж тут. Але для мене зараз найважливіше - нормально тренуватись. Тут є і тренер воротарів, і головний тренер дуже хороший. В Стрию бачу кращі перспективи для свого розвитку, як футболіста.

- Як виник варіант зі "Скалою"?
- Мій перший тренер Володимир Вільчинський, з яким я працював в УФК, мені багато в чому допомагав і зараз допомагає. Я йому зателефонував, запитав, чи є в нього знайомі в Стрию і чи міг би він домовитись про те, щоб я приїхав на перегляд. Він дав мені номер телефону тренера воротарів. Ми сконтактувалися з ним, домовились, що я приїду на перегляд.

- Скільки часу ви вже в стані "Скали"? Яка атмосфера в команді?
- В "Скалі" біля трьох тижнів. Атмосфера в команді дуже хороша, колектив дружний, працьовитий. Словом, приємно працювати.

- Чим відрізняються тренування в "Скалі" і "Тернополі"?
- У кожного тренера своя тактика і відповідно до цієї тактики проводяться тренування. В "Скалі" стараються побільше контролювати м’яч, не бити вперед, грати в комбінаційний футбол. В "Тернополі" ж ми грали простіше. А попереду знаходили свої моменти і забивали.

- В "Скалі" є кваліфікований голкіпер Василь Шпук. Не боїтеся залишитися у нього в запасі?
- Все покажуть тренування. І вирішувати, хто займе місце у воротах, не мені, а головному тренеру. Насамперед все залежить від мене, як я себе проявлю на зборах.

За матеріалами galsports.com




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору