Новини ЗМІ

ФК "Зірка": за одного битого двох небитих дають!

10:13, 26 лютого 2013

Такий контрольний матч, який «Зірка провела в Придніпровську на навчально-тренувальній базі «Дніпра» з господарями, - дорогого коштує. І, напевно, що один такий поєдинок може замінити 2-3 з попередніми суперниками. Міркуйте самі, адже в стартовому складі команди Хуанде Рамоса вийшли одразу чоири учасника останнього матчу Ліги Європи проти «Базеля» (Дуглас, Федецький, Кравченко, Калініч). Ще четверо перебувало на лаві запасних на «Дніпро-Арені» підчас поєдинку зі швейцарцями (Шеліхов, Олійник, Кулаков, Канкава). Наявність у складі дніпропетровців легіонерів (бразилець, хорват, два грузини), Бабенка (який вже встиг проявити себе в «Дніпрі») та тих, хто повернувся з «Кривбасу» (Канкава) та київського «Арсеналу» (Шахов і Кобахідзе) свідчить про неабияку силу супротивника. Після невдалої гри в 1/16 фіналу Ліги Європи саме у цих гравців з`явився шанс довести іспанському коучу профпридатність.

Звісно, що господарі поля докладали всіх зусиль, щоби досягти позитивного результату. Тим більше, що їх функціональний стан та ігровий тонус переважали кіровоградців, які перед самою грою подолали відстань між Алуштою та Дніпропетровськом за 7 годин.

Неозброєним оком було видно, що «Зірка» в Криму дарма часу не гаяла. Перші 20-ть хвилин «Дніпро» взагалі не було видно. Кіровоградці атакували значно гостріше і тричі мали нагоду відкрити рахунок. На 6-й хвилині Шеліхов відвів загрозу після пострілу Галенка з лінії карного майданчика, за хвилину удар Кочури - і знову голкіпер лише на лінії воріт приборкує м`яча. На 13-й хвилині знову сильно б`є Кочура, воротар, не ризикуючи, м`яча відбиває, але Насібулін не встигає переправити смугастого у ворота.

«Дніпро» оговтався лише на 21-й хвилині, коли Євген Шахов спочатку сам пробив над поперечиною, а потім небезчним пасом в розріз виводив до воріт Олійника. Захисники пас перехопили, але семе вони прогавили Шахова на 35-й хвилині, коли Євген ударом в один дотик зльоту відгукнувся на передачу від кутового прапорця Сергія Кравченка – 1:0. Цікаво, що ніякого кутового насправді не було, його виканючив в арбітрів С. Кравченко. Наче відчував щось…

«Зірка» паніці не піддалася. Більше того, продовжувала атакувати при першій же можливості. За дві хвилини після пропущеного м`яча ледь не засмутив Шеліхова Галенко, - м`яч після удару головою в метрі розминувся з сіткою воріт. І всеж підопічні Іллі Близнюка досягли свого. На 41-й хвилині Насібулін, як на велосипеді, «об`їхав» чотирьох суперників у центрі поля, кинувши в прорив правим флангом Кочуру. Простріл від Сашка, невеличкий рикошет, удар головою Галенка – 1:1.

Перший тайм відверто за «Зіркою». Ці 45-ть хвилин взагалі одні з найкращих під час зимових зборів нашої команди. І все це в мачі проти «Дніпра»!

Перша половина гри завершилася прострілом Кобахідзе та влучним ударом Калініча, – під м`яч по – хокейному кинувся Бочкур. Наче попереджали – у другому таймі «Зірці» буде не солодко.

Дійсно, перевага у другій половині була на боці «Дніпра», що цілком зрозуміло. Вже на 52-й хвилині «Зірка» пропустила вдруге і знову після «стандарту». В.о. капітана господарів Кравченко вкотре вдало навісив від кутового прапорця, Шахов скинув головою на дальню стійку, де Федецький, знову ж таки головою, відправив м`яча у сітку воріт. «Накрити» Федецького Бочкур не встиг – 2:1.

«Дніпро» продовжує створювати гольові моменти. На 60-й хвилині Кравченко знову виконує штрафний, ударом головою завершує Шахов (явно награна комбінація), але відмінно грає Ширяєв. Мали також нагоди Кобахідзе, Олійник (двічи), Бохашвілі, але захист кіровоградців помилок більше не робив. Надійно зіграв і Євген Ширяєв. Попри втому, «Зірка» також не відсиджувалася «в окопах». Горбаненко на 72-й хвилині ударом здалеку цілком міг зрівняти рахунок. У підсумку – мінімальна перевага більш досвідчених та майстерних виконавців «Дніпра». «Зірка», продемонструвавши цілком пристойний рівень гри (що підтвердив і президент клубу Максим Березкін, який особисто спостерігав за поєдинком), вже 27-го лютого відлітає до Туреччини, де тренери будуть награвати основний склад, а команда готуватися до першого матчу (24-го березня) весняної частини першості.

«Дніпро»: Шеліхов, Дуглас, Федецький, Бабенко, Кулаков, Кравченко, Канкава, Шахов, Кобахідзе (Близниченко,63), Олійник, Калініч (Бохашвілі,63).

Запасні: Варцаба, Сваток, Горбунов.

Тренер: Хуанде Рамос.

«Зірка»: Ширяєв, Пінчук, Бочкур (Родіна,84), Степанов, Нємчанінов, Логінов, Бурдіян (Іванов,76), Насібулін, Шаврін (Загальський,46), Кочура (Горбаненко,63), Галенко.

Запасні: Радь, Рудницький, Порошин, Дячук-Ставицький, Фатєєв, Войтенко.

Тренер: Ілля Близнюк.

Голи: Є.Шахов (35), А. Федецький (52) – Я. Галенко (41).

 М. Ковальов, керівник прес-служби




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору