Новини ЗМІ

«СКАЛА» ПРОВЕЛА ПЕРШИЙ СПАРИНГ В НОВОМУ РОЦІ

09:25, 29 січня 2013

Триває підготовка футболістів стрийської «Скали» до нового футбольного сезону 2013 року. 26 січня підопічні Володимира Реви на власній тренувальній базі в с. Довгому помірялися силами з командою першої ліги – чернівецькою «Буковиною».

ВСЕ ВИРІШИЛОСЯ В ОСТАННІ 20 ХВИЛИН МАТЧУ

Після відпустки стрийська «Скала» зібралася 21 січня. Щодо планів  «Скали», яка, як відомо, за підсумками першого етапу посіла п`яте місце в першості другої ліги групи «А», належно підготуватися до весняної частини змагань і спробувати на другому етапі поборотися за вихід до першої ліги. Для цього вже спланований план підготовки: команда  зібралася на своїй тренувальній базі у Моршині, де упродовж кількох днів гравці пройшли поглиблений медогляд і склали спеціальні тести для визначення рівня їхньої функціональної готовності. Як показали результати, всі гравці ретельно виконали заготовлені індивідуальні плани і готові для продовження підготовчого періоду. Як розповів головний тренер «Скали» Володимир Рева, на даний час гравці у порівнянні з попереднім роком, знаходяться навіть в кращій фізичній формі і сповнені бажання якнайкраще підготуватися до весняної частини змагань. Однак не обійшлося й без втрат. Нині в розташуванні тернопільської «Ниви» знаходиться цетральний захисник і найстарший за віком гравець стрийської команди Михайло Басараб, який отримав вільний трансфер. Наразі це єдина реальна втрата «Скали». Також на оглядинах в ФК «Суми» знаходиться основний воротар Василь Шпук. Є також запрошення в ще одну команду першої ліги – ФК «Кримтеплиця» нападникові стрийської команди Віталію Дністряну, однак говорити про ці трансфери ще зарано.

А наразі розпочався втягувальний цикл підготовки, у рамках якого заплановано два контрольні спаринги: 26 січня «Скала» приймала чернівецьку «Буковину», а 30 січня – пройде спаринг проти чемпіона та володаря Кубка Львівщини винниківського «Руха». 

«СКАЛА» (СТРИЙ) – «БУКОВИНА» (ЧЕРНІВЦІ) – 0:2 (0:0)

26 січня 2013 року. 14 год. с. Довге. Навчально-тренувальна база ФК «Скала». Арбітр: Олександр Шандор. Асистенти арбітра: Юрій Суряк та Ростислав Якимик (обидва – Львів).
«Скала»: Володимир Мельниченко (Андрій Слесь, 76 хв.), Тимур Рустамов-к. (Роман Іванов, 46 хв.), Роман Козак (Олег Цівка, 50 хв.), Євген Гладинець (Павло Нагорний, 46 хв.), Юрій Антонів (Петро Стасюк, 46 хв.), Володимир Кайдрович (Андрій Голей, 46 хв.), Назар Кміть (Назар Мацько, 46 хв.), Володимир Пришнівський (Денис Данюк, 46 хв.), Андрій Ковальчук (Віталій Лазаренко, 65 хв.), Василь Цюцюра (Микита Зайченко, 46 хв.), Вадим Могилецький (Іван Созанський, 76 хв.).
Головний тренер – Володимир Рева.
Стартовий склад «Буковини»: Тукач, Вечтомов, Ятленко, Моісеєнко, Колесник, Шупік + потенційні новачки. На заміну виходили: Єлов, Савін, Найко, Орловський, Маковійчук, Ушаков, потенційний новачок.
Головний тренер – Вадим Заєць.
Голи: Богдан Скоцький (70 хв.), Євген Ушаков (80 хв.).


На полі з синтетичним покриттям у с. Довгому, яке було підготовлене належним чином,  команді Володимира Реви протидіяла команда першої ліги, яка за підсумками першої частини змагань сезону 2012/2013 років посідає сьоме місце. У першій половині гри, яка проходила у важких умовах при десятиградусному морозі, перевагою володіла стрийська команда. У першому таймі гравці «Скали» більше контролювали м'яч та мали принаймні дві чудові можливості для того, щоби вразити ворота суперника. Зокрема, удару метрів з десяти-дванадцяти у середині першого тайму завдавав найкращий бомбардир стрийської команди Василь Цюцюра, однак смугастий пролетів поруч з лівою дев'яткою. Ще через кілька хвилин чудовий рейд лівим флангом вдався лівому захиснику Юрію Антоніву, який дотепно поміж ніг обіграв свого візаві, однак після прострілу гравця команди-господаря м`яч вилетів за межі поля.

А під завісу першого тайму чудеса реакції продемонстрував воротар «Скали» Володимир Мельниченко, який відбив удар впритул «шістки» «Буковини».

У другому таймі тренери «Скали» практично повністю змінили склад своєї команди. Гра проходила на зустрічних курсах, однак за певної ігрової переваги гостей. Тому не випадково буковинській команді вдалося двічі «розписатися» у воротах господарів. На 70 хвилині гри відзначився потенційний новачок «Буковини» Богдан Скоцький, який свого часу перебував у лавах стрийської команди. А на 80-й хвилині матчу вдало зіграв нападник чернівчан Євген Ушаков, який після флангової передачі відправив шкіряну кулю у порожні ворота. Також могли відзначитися досвідчений гравець «Буковини» Степан Маковійчук, а також небезпечного удару зі штрафного завдавав Володимир Найко. Однак збільшити рахунок завадив молодий воротар «Скали» Андрій Слесь. Остаточний рахунок гри – 2:0 на користь «Буковини». Зауважимо, що через хворобу не могли взяти участь у матчі гравці «Скали» – Олег Дмитренко, Дато Пачкорія, Андрій Гандзюк та Дмитро Моїсеєнков.

ФК "Скала"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору