Новини ЗМІ

«КЛАСИЧНЕ» 1:0 У ПЕРЕМОЖНІЙ ХОДІ «СКАЛИ»

12:59, 5 листопада 2012

СУПЕР-ГОЛ ЗІ ШТРАФНОГО ЮРІЯ АНТОНІВА ПОВЕРТАЄ «СКАЛУ» НА ДРУГЕ МІСЦЕ…

«Скала» (Стрий) – «Оболонь-2» (Київ) – 1:0 (1:0). 
3 листопада 2012 р. 14 год. м. Стрий. Стадіон «Сокіл». 14 градусів. 800 глядачів. Арбітр – Андрій Ющишин (Тернопіль). Асистенти арбітра – Віктор Нижник (Вінниця), Павло Новосад (Рівне). 4-й арбітр – Олександр Шандор (Львів). Інспектор ФФУ – Василь Кощура (Чернівці).
«Скала»: 89. Василь Шпук, 16. Тимур Рустамов-к., 2. Роман Козак, 3. Михайло Басараб, 22. Юрій Антонів (5. Дімітрі Пачкорія, 57 хв.), 8. Назар Кміть (33. Андрій Ковальчук, 46 хв.),  29. Володимир Кайдрович, 11. Володимир Пришнівський, 14. Василь Цюцюра (19. Назарій Мацько, 82 хв.), 10. Віталій Дністрян (7. Роман Іванов, 90 хв.), 88. Микита Зайченко (77. Вадим Могилецький, 58 хв.).
Головний тренер – Володимир Рева. 
«Оболонь-2»: 72. Василь Литвиненко (95. Орест Бурюк, 67 хв.), 28. Іван Котенко, 15. Олексій Черемисін, 25. Владислав Юзефович, 4. Олексій Майданевич, 17. Віталій Сокуренко, 5. Олександр Толстяк, 18. Валерій Іващенко-к. (10. Сергій Кучеренко, 46 хв.), 9. Олександр Козак (7. Олександр Бондаренко, 90+2 хв.), 20. Антон Шевчук, 14. Олександр Семенюк (11. Олексій Поспєлов, 69 хв.).
Головний тренер – Вячеслав Нивинський . 
Гол: Юрій Антонів (21). 
Попередження: Віталій Дністрян (65) – Валерій Іващенко (30), Олександр Толстяк (45+1), Олексій Майданевич (77), Олексій Поспєлов (79), Владислав Юзефович (90+4).


        Друге офіційне побачення команд на рівні команд майстрів закінчилося, як і перше, з рахунком – 1:0 на користь «Скали». До речі, цей рахунок можна вважати «класичним» для стриян, адже з 8 переможних ігор у нинішньому сезоні, 4 закінчилися саме з таким підсумком на користь команди Володимира Реви.
       Перед звітним матчем турнірні показники стриян і другої команди «Оболоні» помітно різнилися. Якщо «Скала» нині є одним з реальних претендентів на підвищення у класі, , то дублери «Оболоні» вже програють три гри поспіль і розташувалися одразу над трійкою аутсайдерів.  
          На матч проти «Оболоні-2» Володимир Рева виставив дещо інший склад у порівнянні з попереднім виїзним і також переможним проти хмельницького «Динамо». Так, звичні місця на краях оборони зайняли Тимур Рустамов та Юрій Антонів. Справа у півзахисті діяв Назар Кміть, а місце наконечника атак «Скали» обійняв Микита Зайченко, який залікував травму.
          Стрияни у першому таймі повністю переграли суперника, і не випадково вже на 21-й хвилині провели гол, який у підсумку виявився переможним.
      А розпочалася гра битвою за центр поля. Кияни, знаючи вміння стриян володіти і контролювати м’яч, з перших хвилин почали пресингувати господарів. Проте, це їм вдавалося лише у перші двадцять хвилин першого тайму. Перший небезпечний момент біля воріт гостей виник після триходівки Антоніва, який зі свого лівого флангу навісив на дальню стійку, далі Дністрян головою скинув під удар Цюцюрі. Але, на щастя для гостей, смугастий після удару найкращого бомбардира «Скали» пролетів трохи вище воріт. 
      Проте вже через хвилину рахунок було відкрито. На правому фланзі захисту столичного клубу грубо зіграв Віталій Сокуренко, за що арбітр призначив штрафний удар в метрах 22-х від воріт. Всі очікували на удар Михайла Басараба, який є штатним виконавцем подібних стандартів. Проте, несподівано пробив Юрій Антонів, який чудовим обвідним ударом спрямував шкіряного точнісінько у правий верхній кут – 1:0. До речі, в офіційній програмці до цього матчу прес-служба «Скали» розмістила постер саме цього гравця. Не знаю, чи вплинуло це на дії Юрія Антоніва, але факт залишається фактом, матч проти «Оболоні-2» лівий оборонець стриян провів блискуче. І шкода , що через рецидив старої травми він змушений був залишити поле.
       Після забитого голу, господарі заграли ще активніше. Моменти стали виникати щораз частіше. Так, на 23-й хвилині знову свій фірмовий рейд лівим флангом здійснив Антонів. Простріл і лише в останню мить захисник гостей з-під ніг Зайченка вибив м’яч на кутовий.
      На 31-й хвилині після розіграшу штрафного міг подвоїти рахунок Назар Кміть, однак ціною неймовірних зусиль захисник київської команди кинувся під цей постріл і ліквідував загрозу.
      Під завісу першого тайму, знову ж таки після розіграшу штрафного, який з правої бровки виконував Антонів, якихось сантиметрів забракло капітану «Скали» Тимуру Рустамову, аби переправити шкіряного на дальню штангу.
      Гості у першому таймі мали один момент, коли під час однієї з контратак м’яч було подано у центр штрафного майданчика, на який першим відгукнувся Олександр Козак. Проте після його удару головою смугастий пролетів над поперечиною.
      Другий тайм пройшов у більш рівній боротьбі. Господарі віддали ініціативу проте перекрили гостям всі шляхи для гострих дій. Тому й небезпечних моментів біля воріт обох команд було обмаль. Був лише відрізок у середині другого тайму, коли здавалося що другий м’яч у ворота киян – лише питання часу. Так, на 63-й хвилині після прострілу Могилецького з правого флангу, небезпечно пробивав в один дотик Василь Цюцюра – вище воріт. На 65-й хвилині після розіграшу кутового пробивав центральний захисник «Скали» Михайло Басараб, а Ковальчук на пару з Дністряном ледь не переправили шкіряного у ворота. «Оболонь-2» ціною травми врятував голкіпер, який одразу після цього епізоду був змушений попросити заміну. І останній реальний епізод, який міг закінчитися другим взяттям воріт гостей, виник на 72-й хвилині, коли потужний удар зі штрафного (сфолили на Цюцюрі) у виконанні Дімітрія Пачкорії, воротар парирував буквально на лінії воріт.
       Завдяки цій перемозі стрияни знову повернули собі другий рядок турнірної таблиці, поступаючись «Десні», дев’ятьма очками. А зійдуться вони з чернігівцями в очному поєдинку в останньому, 22-му турі, який відбудеться 24 листопада на полі «Десни».
       Після поєдинків дев`ятнадцятого туру командам групи «А» другої ліги залишилося зіграти лише три тури. Тож і не дивно, що боротьба за місця в чільній шістці стає все напруженішою.    

ФК "Скала"        




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору