Новини ЗМІ

«Славутич» Черкаси – «Нива» Тернопіль 1:1 (0:1)

09:57, 22 жовтня 2012

Дата матчу – 21.10.2012 р.

17 тур. м.Черкаси. Центральний стадіон. 3100 глядачів.  +15. Поле – 3. Початок о 16.15.

 Арбітри: О.Москаленко (м.Кривий Ріг), М.Юхименко (м.Луцьк), П.Новосад (м.Рівне).

Інспектор матчу: Є.Котенко (м.Суми).

 «Славутич»: А.Лєнчінков, С.Бриж, Є.Тарасенко – к/к, О.Тарасенко, М.Лисоконь, В.Горкун (Д.Кобіков, 89), О.Фабунмі (Р.Дацюк, 31), В.Ткаченко (Є.Гуд, 56), Ш.Вайда (Д.Кошелюк, 68), О.Ніколайчук, С.Белмохтар. Запасні: Т.Чоларія, С.Грищук,  М.Сергійчук. В.о.головного тренера: А.Дейнеко.

 «Нива»: А.Новак, І.Гребинський, М.Лазорик, В.Яневич, Ю.Войтович, А.Маткевич, О.Антонюк (С.Рева, 90+4), С.Кушка (О.Лакуста, 28; Р.Османов, 65), Т.Кабанов (С.Рябцев, 90+1), О.Лівіцький, А.Шляховий (Т.Листопад, 74). Запасні: Р.Мазур, О.Гринишин. Тренер: І.Яворський.

 Голи: О.Антонюк (8) – Є.Гуд (68).

Попередження: О.Тарасенко (47), А.Лєнчінков (45), С.Бриж (90+5) – не має.

Вилучення: Т.Листопад (88).

 Два кардинально протилежних за ігровим змістом тайми провів черкаський «Славутич» проти тернопільської «Ниви». Команді на чолі з виконуючим обов’язки головного тренера Анатолієм Дейнеко вдалося по перерві зламати хід поєдинку на свою користь. Після серії невдач на турнірному фронті на поле Центрального стадіону у звітному календарному матчі вийшов оновлений стартовий склад черкащан – на лаві запасних залишилися Євген Гуд та Михайло Серійчук.

 Перший тайм став справжнім нервовим випробуванням для черкаських уболівальників: високий відсоток браку передач славутчан раз у раз ставав непереборною перешкодою на шляху до воріт гостей. На сьомій хвилині арбітр матчу, повівшись на артистизм Сергія Кушки, призначив штрафний удар на лінії карного майданчика господарів. А постріл тернополянина Олександра Антонюка зі стандарту був бездоганним. За чотири хвилини «Нива» під час розмашистої контратаки ледь не подвоїла рахунок у матчі. Сергій Кушка і Тарас Кабанов фактично розстрілювали ворота «Славутича» – у першому випадку голкіпер Андрій Лєнчінков ногою зреагував на удар, а в другому за черкащан зіграла стійка воріт.

 Після виходу на заміну Романа Дацюка  господарі почали загострювати гру біля воріт приїжджої команди. У компенсований перед перервою час славутчани виконали пару небезпечних розіграшів кутових.

 Другий тайм розпочався з підступного дальнього удару гравця «Ниви» Анатолія Маткевича. Поступово бажання господарів відігратися почало матеріалізовуватися в ігрову перевагу. Своєрідним сигналом до активних дій став постріл з-за меж карного майданчика Шандора Вайди. На 68-ій хвилині Валентину Горкуну вдалося проштовхнути м’яча по центру на хід Гуду. Євген, змістившись праворуч, вразив ціль – 1:1.

 Ключовим у матчі мав стати епізод на 80-ій хвилині, проте після удару на точність Дмитра Кошелюка шкіряна куля обминула площину воріт тернополян. У намаганні здобути перемогу більш переконливими були господарі – відзначимо удари головою Саїда Белмохтара (після класного прострілу з флангу Дацюка) та Євгена Гуда (з навісу Кошелюка).

 Невиправдана агресія екс-гравця «Славутича» Тимофія Листопада наприкінці гри вартувала йому вилучення з поля.

 Домашня нічия дозволила славутчанам піднятися на третю сходинку турнірної таблиці групи «А». На черкащан чекає нелегкий вояж до Херсона на поєдинок проти місцевого «Кристалу», який в останніх трьох календарних матчах здобув сім пунктів (включно з виїзною нічиєю в Чернігові).

ФК "Славутич"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору