Новини ЗМІ

"Зірка" - "Миколаїв": нещасний випадок або складові поразки

09:16, 8 жовтня 2012

«Зірка» Кіровоград – МФК «Миколаїв» - 0:1(0:0)

 5 жовтня 2012 р. м. Кіровоград. Стадіон «Зірка». 1800 глядачів. + 19 С.

Арбітри: С. Березка (Київ), Ю. Карп’як (Львів), В. Шланчак (Черкаська обл.).
Делегат ФФУ - І. Покидько(Полтава).

«Зірка»: Є. Ширяєв, Т. Пінчук, Р. Бочкур, Д. Осадчий (М. Хаблов, 87), І. Рудницький, В. Родіна (П. Новицький, 90+1), А. Степанов (А. Порошин, 46), А. Бурдіян (І.Войтенко, 90+1), Є. Іванов, Д. Нємчанінов, В. Насібулін.

Запасні: Р. Травкін, В. Олефір, Д. Фатєєв.

Тренер – Ілля Близнюк.

МФК «Миколаїв»: О. Чуваєв, О. Леонідов, С. Гудзікевич, К. Чаус, І. Семеніна(С. Зелді, 85), О. Тарасенко, А. Чорній, О. Давидов, В. Берко(М. Бобаль, 57), А. Голєнков, А. Ковальов(О. Ліщук, 74).

Запасні: Б. Васильєв, І. Чернік, А. Янченко.

Тренер – Руслан Забранський.

Гол: 0:1, О. Давидов, 89.

Попередження: К. Чаус(МФК «Миколаїв»).

 Як і у кожної перемоги, так і у кожної поразки є свої складові. Поразка «Зірки» вдома від грози авторитетів, МФК «Миколаїв», це нещасний випадок чи у цієї поразки є якісь інші підводні течії? Звісно, і те, і інше.

 Гостям, зважаючи на їх скрутне фінансове становище втрачати було нічого і відступати нікуди. За словами миколаївців, їх до Кіровограда привіз за власні кошти головний тренер Руслан Забранський, а обіцянки можновладців щодо допомоги так і залишаються обіцянками. Ефект «пораненого звіра» спрацював на сто відсотків. Як тепер відмовити команді, яка виграла у лідера, та ще й на його полі…

 Нагадаємо, що перед підопічними Іллі Близнюка, які завдяки своїм стабільним виступам вже втретє в сезоні злетіли на високе перше місце, обов’язкове завдання миттєвого виходу до прем’єр-ліги не стоїть. Навпаки, воно зважене і реальне – бути в п’ятірці кращих команд першої ліги. Це для тих, хто думає, що сталася трагедія. Ні, швидше за все нещасний випадок. І перша його складова (а відповідно і поразки) – відсутність через травми (Я. Галенко, В. Горбаненко, А. Шибко) та дискваліфікацію (Ю. Бушман) цілої групи гравців атаки основного складу. Окрім того, не зовсім здоровими змушені були грати Є. Іванов, А. Порошин, Р. Бочкур, Т. Піньчук, а А.Степанов лише нещодавно оговтався після ушкодження. Вже у звітному поєдинку миколаївці «підрехтували» І. Рудницького, влаштувавши на нього справжнє полювання. Звісно, у Іллі Близнюка не така довга і якісна лава запасних, як у донецького «Шахтаря», наприклад. От і маємо…

 Друга складова поразки – хронічна хвороба «Зірки» щодо не реалізації гольових моментів. Якби забивали все, що створюємо, грали би не те, що в прем’єр-лізі, а, певно, і в лізі чемпіонів.

 У грі з корабелами лише стовідсоткових моментів було аж три. На 53-й хвилині І. Рудницький відмінно виконав штрафний, послідував удар головою, сейв голкіпера гостей і А. Порошин з вбивчої позиції влучив у стійку воріт. На 79-й хвилині поскупився І. Рудницький, який замість паса на абсолютно вільного А. Порошина пробив сам, і схибив. І, нарешті, вже за рахунку 0:1, у доданий арбітром час, П.Новицький з близької відстані не поцілив у ворота, коли у захисті миколаївців виникла справжня пожежа.

 А ось гості, не створивши за весь матч практично жодного гольового моменту, терпіли-терпіли і дотерпілися, тобто, дочекалися свого шансу. Удар з середньої відстані Олега Давидова був і сильним, і влучним. Йшла 89 хвилина гри і часу щоб відігратися кіровоградці практично не мали, хоча й могли (П. Новицький).

Що ж, футбол парадоксальна гра і нещасні випадки в ній трапляються доволі часто. Головне, що по самовіддачі претензій до гравців «Зірки» бути не може. Життя продовжується, і легким для «Зірки» воно не буде. Після виїзної гри 10 жовтня з «Кримтеплицею» на кіровоградців очікують два надскладних поєдинки з командами, які входять до групи лідерів: 15 жовтня вдома з ФК «Севастополь» та 20 жовтня в гостях проти ПФК «Олександрія».

ФК "Зірка"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору