Новини змагань

Старенький: Діназ робитиме акцент на молоді

09:30, 28 червня 2023

Директор та гравець Діназу Сергій Старенький проаналізував минулий сезон, поділився планами на майбутнє, а також оголосив про нового титульного партнера клубу

- Пане Сергію, наскільки зміниться склад команди у новому сезоні?

- Вже 26 червня команда починає підготовку до нового сезону. Під час зборів переглядатимемо потенційних новачків. Поки жодної конкретики сказати не можу.

- Де плануєте шукати підсилення?

- Зараз не так багато вільних футболістів, адже наступного сезону гратимуть аж 20 команд. Хочеться подякувати Миколі Лавренку, який створює інфраструктуру і розвиває Лівий берег. Переглядатимемо молодь, яка має потенціал. Акцент робитимемо на молодих гравців, своїх вихованців.

- Владислав Клименко добре грав першу частину сезону, але потім форма пішла на спад. Правда, що його хотіли підписати клуби УПЛ?

- Перед сезоном він дуже багато працював. Було запрошення від однієї з команд, але конкретику не скажу. Вони хотіли його запросити до команди U-19. Ухвалили рішення, що там він не отримуватиме достатню ігрову практику. Завжди і всім говорю, що одного тренування замало, треба працювати додатково. Думаю, що в нього хороший потенціал і Влад себе ще реалізує.

- Як удалося запросити до команди Оринчака?

- Цього гравця мені запропонував Андрій Новак, який працює тренером воротарів Миная. Поспілкувалися з Богданом, домовилися, що протягом півріччя він нам допоможе. Це справжній професіонал, який допомагав як на полі, так і в роздягальні. Дякую йому за це. Сподіваюся, що він залишиться  в Діназі. Будемо з ним розмовляти.
- Наскільки задоволені роботою ДЮСШ?

- Ми підписали меморандум з дитячими школами вишгородського району, а також з Макарова, Бородянки та Яготина. Хочемо їм допомагати з екіпіруванням, щоб діти мали можливість займатися футболом і у майбутньому грали за Діназ. Зробимо для цього все.

 - Яке завдання на наступний сезон?

- Завдання ставитимемо з огляду на кадровий потенціал команди. Щодо соціальної місії, то хочеться, щоб в нашому районі більше допомагали дитячому футболу. Очікуємо, що залучатимуться більше спонсорів. Ми можемо реалізувати ініціативу з будівництвом нового стадіону у Вишгороді, але треба більше допомоги.

Задоволені, що днями вдалося провести перемовини з підприємством ТМ Цар Хліб. Ця компанія стане титульним спонсором клубу. Символічно, що з заступником директора Ігорем Шумським минулого тижня вручили директору ТМ Цар Хліб Володимиру Стрігунову клубну футболку, яка символізує початок нашої співпраці.

- Діназ здебільшого фінансується з міського бюджету Вишгорода. Говорять, що гроші у футбол не грають, але навряд чи ви хотіли бачити свою команду всередині таблиці групи Вибування. Зважаючи на кадровий потенціал, це межа можливостей команди?

- Насамперед хочу подякувати ЗСУ за можливість грати у футбол. Для нашого комунального клубу це був дебютний сезон у Першій лізі. Вважаю, що зіграли достойно, але звісно, завжди хочеться більшого. Наш клуб лише формується, тому всі перемоги попереду.

- У тренерському штабі Діназу працюють два півфіналісти Ліги чемпіонів. Проаналізуйте роботу Олександра Головка та Василя Кардаша.

- Це люди, яких представляти не потрібно. Це великі професіонали, які здатні працювати в УПЛ. Дякую їм за допомогу в популяризації вишгородського футболу. Вони дуже багато працюють з кожним футболістом, все аналізують.

- Для Головка та Кардаша важливі гроші, адже Діназ не найбагатший клуб?

- Відразу хочу сказати, що це ідейні люди. Прагнемо розвивати довгостроковий проект. Головко та Кардаш працюють не заради коштів. Сподіваюся, що зможемо сформувати боєздатну команду. Дякую тренерському штабу за професіоналізм та відданість футболу.




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору