Новини ЗМІ

Новий головний тренер вінницької Ниви Ярошенко: хочеться, щоб команда рухалася вгору

09:00, 16 червня 2023

У четвер, 15 червня, президент «Ниви» Артур Загорулько представив футболістам нового головного тренера – Юрія Ярошенка. Разом із ним тренерський штаб поповнив його помічник Іван Кривошеєнко. Попередній головний тренер Олег Остапенко залишився працювати у клубі наставником воротарів

У своїй промові Юрій Ярошенко поділився власним баченням футболу і розумінням необхідності відродження славних нивівських традицій. Він заряджав гравців і колег по тренерському штабу оптимізмом і відразу показав себе гарним мотиватором.

Наставник відповів на кілька запитань клубної пресслужби.

- Юрію Миколайовичу, Ви вивели свій попередній клуб «Альянс» до Першої ліги. Є мета повторити цей шлях і з «Нивою»?

- Зрозуміло, завжди хочеться, аби футболісти і команда рухалися вгору. І щоб вболівальники нас добре підтримували на цьому шляху.

- Оцініть кадровий потенціал нинішнього складу команди. Наскільки вона потребує підсилення?

- Стартовий склад «Ниви» у минулому сезоні є доволі конкурентоздатним. Деякі футболісти, на жаль, залишили колектив. Тому команда потребує точкового підсилення.

- Нині в команді не залишилося жодного воротаря. Є вже кандидати на цю важливу позицію? Адже без голкіпера неможливо буде проводити навіть контрольні поєдинки.

- Селекційна робота триває. Є кандидатури на амплуа голкіпера, які, сподіваємося, приїдуть до нас на перегляд.

- Можна очікувати на перегляді футболістів з «Альянсу», із якими Ви працювали?

- Так. Це перспективна молодь, яка має до нас приєднатися. Але цим кільком футболістам треба ще витримати ігрову конкуренцію на зборах, аби влитися у колектив.

- Розкажіть про оновлений тренерський штаб.

- Він практично збережений. Моїм помічником буде Іван Кривошеєнко, тренером воротарів – Олег Остапенко. Залишилися інші медичні і адміністративні фахівці.

- Сьогодні починається тренувальний збір. Скільки він триватиме?

- Це підготовчий етап, на якому ми опікуватимемося в першу чергу загальною витривалістю гравців. Також закладатимемо фундамент швидкісно-силових якостей. Ще будемо знайомити із вимогами тренерського штабу щодо техніко-тактичних дій.

Перший етап зборів триватиме два тижні. Після трьох днів вихідних третього липня почнеться ще один 12-денний збір. Тренуватимемося на Центральному міському стадіоні.

- Коли плануються перші контрольні матчі?

- 20 і 28 червня. Суперники ще уточнюються.

Попри все, уже встиг ознайомитися із футбольною інфраструктурою, полями. Оговорив план роботи із керівництвом ФК «Нива». Починаю працювати із позитивним настроєм!

 

Пресслужба ПФЛ за матеріалами ФК Нива В

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору