Новини змагань

Загорулько: вінницька Нива рухається у правильному напрямку

09:30, 20 квітня 2023

Герой 12 туру VBET UA Другої Артур Загорулько поділився враженнями від перемоги вінницької Ниви над Реал Фармою (3:2)

Фото: Нива В


Нападник та граючий президент вінницької Ниви Артур Загрулько став героєм 12-го туру Другої ліги. Його команда обіграла Реал Фарму (3:2), а форвард у цій грі відзначився хет-триком.

-  Артуре, наскільки важливим для вас є визнання найкращого гравця туру?

-   Для мене головне, щоб наш клуб завжди був на перших ролях і радував всіх своїми перемогами. Безумовно, мені приємно, але це не головне.

-  Два тури поспіль футболістів Ниви визнають найкращими гравцями. Це свідчить про те, що команда зараз на ходу?

-   Це означає, що Нива рухається в правильному напрямку. Команда прогресує і це не може не радувати. Проте, ще є до цього прагнути. Важливо, коли Нива на слуху у всіх вболівальників та експертів.

-   Минулого тижня Нива на останніх хвилинах втратила перемогу. Можна сказати, що така нічия ще більше розізлила вас і мотивувала?

-  Ми ставимо собі за мету перемагати у кожному матчі. Не можу сказати, що результат проти Чайки негативний, адже могли навіть програти. Ми змирилися з цією нічиєю, зробили правильні висновки і виграли наступну гру. Вважаю, що такі ігри йдуть навіть на користь, адже вони змушують тримати гравців в тонусі і бути голодними до перемог.

-  Які зміни побачили у грі Реал Фарми з приходом нового тренера?

-   У кожного тренера свої тактичні напрацювання. Не маю права оцінювати роботу інших спеціалістів. Це компетенція їхніх керівників. У Реал Фарми молода та перспективна команда, в якої ще все попереду.

Фото: Нива В


-   Ваша команда вже з перших хвилин почала тиснути на захист суперників, але тривалий час не могли забити. Не вистачало холоднокровності у завершальній стадії атаки?

-   У нас були моменти, але їх варто реалізовувати. Над реалізацією ще нам треба попрацювати. Відчували, що рано чи пізно зможемо забити. Ця впевненість нас мотивувала.

-   На 38-й хвилині ви реалізував вихід один на один і відкрили рахунок. Можете пригадати цей епізод?

-   Це наша награна комбінація, коли два опорні хавбеки грають головою (сміється). До того ж, у тому епізоді помилився захисник. Головне, що мені вдалося реалізувати вихід один на один.

-   На чому акцентував увагу тренер у перерві?

-  Важливо було не розслаблятися, а навпаки грати більш інтенсивно в атаці. М’яч мав рухатися швидко, щоб суперник не встигав за нашими переміщеннями.

-  На початку другого тайму після довгої передачі Борячука ви збільшили перевагу своєї команди. Награєте такі комбінації на тренуваннях?

-  Борячук знає, що він має постійно віддавати вперед, а там вже нападники розберуться. Можна сказати, що він віддає передачі з закритими очима (посміхається). Чудово, що у нашій команді є такі індивідуально сильні футболісти. У нього брат нападник, тому мали змогу тренуватися разом.

-   Вже на 65-й хвилині ви відзначилися третім голом і наздогнали Сомова у гонці бомбардирів. Статус найкращого бомбардира ліги для вас важливий? Слідкуєте за перегонами?

-  Я за цим не слідкую, але впевнений, що зможу дати гідну конкуренцію Сомову. Я ще залишаюся в грі.

-   Після цього ваша команда знову заспокоїлася і пропустила два мячі. Напевно, така тенденція не може не хвилювати?

-  Безумовно, це не може нас не хвилювати, адже мали перемагати без зайвих нервів. Вже другу гру поспіль самі собі привозимо голи. Вважаю, що проблема в психології і над цим треба працювати. Думаю, що в наступних матчах все буде добре.

-   Які емоції вас переповнювали після фінального свистка? Загалом, задоволені грою команди?

-  Все було добре до першого пропущеного м’яча, а далі знову почалися помилки, хвилювалися. Ще є над чим працювати, але також варто відзначити багато позитивних моментів.

Хочу також відзначити якість газону стадіона «Іван». Варто віддати належне президенту клубу Лиховидову. Такого газону немає в клубів Першої і Другої ліг.

-   У наступному турі зіграєте проти Васта. Які очікування від матчу проти непоступливого суперника?

-   Ми налаштовуємося на перемогу і не зважаємо на місце суперника у таблиці. Капелюхами суперників точно не будемо закидувати. Нам буде непросто, але у власні сили віримо. Васт – амбітний дебютант, який здатний нав’язати свою гру.

-   Вас вважають найбільш статусним нападником Другої ліги. Таке визнання приємне для вас?

-   Безумно, така відзнака є важливою для мене. Значить не просто так почав займатися футболом. Намагаюся прогресувати від матчу до матчу. Хочу подякувати ЗСУ за можливість грати та розвиватися. Слава Україні!

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору