Новини ЗМІ

Щербак: вихід СК Полтави до УПЛ – це маленька мрія

11:00, 1 березня 2023

Капітан СК Полтави Дмитро Щербак розповів сайту sportarena.com про свої перші кроки у футболі, про завдання команди на весняну частину сезону, а також про свою мрію

Фото: scpoltava.com


Формат змагань

- Формат турніру дійсно цікавий, - переконаний каптіан СК Полтава. - Зрозуміло, що поділ на дві групи є раціональним, щоб розгрузити клуби у фінансовому плані. До того ж через війну значно складніше здійснювати переїзди на дальні відстані. Але в цьому форматі були й свої недоліки, зокрема нарахування очок перед другим етапом.

Завдання на весну

- Гадаю, для нашої команди це вісім фіналів у VBET UA Перша, у яких треба буде боротися до останнього. Володимир Сисенко ці завдання озвучив. План мінімум – зберегти прописку в Першій лізі, план максимум – перемогти в кожному матчі.

Тандем зі Стрельцовим

- Євген – дуже хороший нападник. Він зробив мене найкращим асистентом команди. Завжди приємно, коли він забиває і команда перемагає. Головне, щоб Женя ще більше працював і дарував більше забитих голів. Щодо кар’єри, то ми з Євгеном до СК Полтава перетиналися на полі, тільки коли виступали за різні команди: я з СК Полтава виступав ще на чемпіонаті області, а Євген виступав за нашого тодішнього принципового суперника – Олімпію з Савинців.

Початок кар’єри

- Перші кроки робив у ДЮСШ ім. Горпинка. Першим тренером був Андрій Марченко. Він виховував у мене характер і виховав таку рису, яка спонукає ніколи не здаватися. Дякую йому за це. Щодо родини, то футболістів у нас не було, я перший, хто став на цей шлях.

Дорослий футбол

- Для кожного молодого футболіста перехід у дорослий футбол досить важкий. Тоді з Харкова мене забрав Володимир Сисенко, чинний головний тренер СК Полтава. Напевно, це найправильніше рішення у моєму житті. Він навчив мене абсолютно всьому, що я знаю у футболі. Якщо б не він, напевно, я вже не грав би зовсім. Ця людина не дала мені здатися, за що я йому дуже вдячний. Володимир Анатолійович – мій наставник і вчитель у футбольному житті, а часто і в повсякденному.

Шлях до професіоналів

- Клуб заснували Володимир Сисенко і Станіслав Майзус. Вони пройшли з цим клубом від початку до сьогодення. Побільше б таких фанатичних людей як вони. З 2011 до 2014 року клуб грав у чемпіонаті Полтавської області. Далі з 2014 до 2019 була пауза у виступах. А 2019 у клубі з’явився Сергій Іващенко, який спільно з Анатолійовичем та Леонідовичем відновили виступи команди. Як бачите, за цей короткий проміжок часу клуб пройшов шлях від аматорів до Першої ліги. У цьому заслуга саме його функціонерів, які фанатично ставляться до своєї роботи.

Повернення в Полтаву

- Після важкої травми я почав відновлюватися у Полтаві. Це був не найлегший час у моїй кар’єрі. Було важко дивитися футбол зі сторони. У СК Полтава я повернувся якраз у той час, коли містяни заявилися на Кубок України серед аматорів. Це був перший виклик для нашої команди на всеукраїнському рівні. Дебютна гра, як згадую, була проти LS Group (згодом команда отримала назву ФК Суми) у Полтаві. Ми тоді виграли, якщо не помиляюся, 5:1.

Нинішня Полтава

- У нас дуже хороший амбітній колектив, хороший президент, тренер. Думаю, щоб вийти на рівень лідера Першої ліги, треба багато працювати, розвивати інфраструктуру тощо. Сподіваюсь, що у нас це все попереду і що все вдасться. Вихід СК Полтава до УПЛ – це маленька мрія. Я б хотів разом із рідним клубом повернутися у статусі гравця в УПЛ.

 

Пресслужба ПФЛ sportarena.com




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору