Новини змагань

Президент Ниви В Загорулько: відновлюємо газон Центрального стадіону, реконструюємо базу

12:00, 7 лютого 2023

Президент вінницької Ниви Артур Загорулько розповів пресслужбі ПФЛ про підготовку команди до відновлення сезону

- Артуре, коли Нива почала підготовку до весняної частини. Скільки гравців взяли участь  у першому тренуванні?

- Наша команда 20 січня вийшла з відпустки. На першому тренуванні займалися 27 футболістів, з яких сім-вісім – це новачки.

- Де займаєтеся? Є умови для якісної підготовки?

- Тренуємося на штучному полі Педагогічного коледжу. На жаль, умови поки не змінилися. У цьому аспекті все стабільно. Хочеться кращого, але маємо те, що маємо. Через день займаємося фітнесом, працюємо в тренажерному залі. Один день працюємо на полі, а вже через день – тренажерний зал і поле.

- Коли надійшла пропозиція взяти участь у Зимовому кубку ПФЛ, довго радились з тренерським штабом?

- Ми відразу вирішили, що маємо змагатися у Зимовому кубку ПФЛ. Прагнемо зіграти якомога більше спарингів, в яких матимемо змогу перевірити новачків. Важливо за рахунок матчів готуватися до відновлення чемпіонату.

- У яких турнірах ще плануєте грати до відновлення змагань?

- Могли зіграти на Меморіалі Макарова, але для цього потрібно було змінювати свій тренувальний процес. До того ж, переїзди для нас були незручними. Ми відкриті до будь-яких пропозицій. Прагнемо брати участь у всіх турнірах, в яких нас запросять.

- Розклад Зимового кубку ПФЛ вас влаштовує?

- Графік дуже зручний, адже матчі проходять на вихідних. Посеред тижня маємо змогу проводити спаринги. Хотілося, щоб в турнірі брали участь більше команд. Думаю, що у майбутньому ці змагання стануть більш масовими.

- На вашу думку, чому раніше це проводили Зимовий кубок ПФЛ?

- Думаю, що ПФЛ працювала над цим тривалий час і нарешті прийшла до висновку, що такі турніри потрібні у період міжсезоння. У проведенні Зимового кубку бачу лише плюси для всіх.

- У Вінниці немає таких зимових турнірів?

- Хотіли організувати свій турнір. На нашу пропозицію навіть відгукнулася тернопільська Нива. Проте, поки не вдалося провести змагання цього року. Можливо, що у наступне зимове міжсезоння у нас все вийде. Сподіваюся, що до того часу у нас вже буде власна база.

- Які новини можете повідомити щодо штучної трави для вашої бази?

- Не хочу забігати наперед, адже війна внесла свої корективи. Сподіваюся, що все буде добре. Всі необхідні матеріали у нас є. Плануємо в середині березня почати стелити наш футбольний газон. Зараз через погодні умови роботи не проводяться. Будемо проводити реконструкцію роздягалень. Можливо, що в найближчі дні цим і займатимемося.

Відзначу, що домашні матчі навесні гратимемо на «Центральному міському стадіоні». Інших варіантів поки що у нас немає. Після заключної гри в 2022 році почали займатися газоном стадіону, підсівати, адже він після тренувань і матчів не витримує навантажень. Зараз за власні кошти продовжуємо ці роботи.

- Як допомагаєте нашим бійцям?

- Я допомагаю, а говорити про це не люблю. Вважаю, що на цьому не варто піаритися. Допомагали Гринцевичу Назарію, який вийшов з полону і незабаром повернеться на фронт. Вдалося зібрати 45 тисяч гривень на тепловізор і тиждень тому відправили ці кошти. Хочеться подякувати всім, хто допомагав зібрати цю суму.

 

Пресслужба ПФЛ




ТЕГИ: ПФЛ
Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору