Новини змагань

Загорулько: на перегляді у Ниві два гравці 2004 р.н.

11:30, 5 липня 2021

Граючий президент вінницької Ниви Артур Загорулько розповів naparise.com про головні пріоритети клубу, поділився амбітними планами, а також відзначив суттєву допомогу з боку місцевої влади.

Фото: facebook.com/FCNyvaVinnytsia


Головні пріоритети

- Головним завданням ми вважаємо збудувати власну клубну базу, щоб команді було, де проводити заняття і ні від кого не залежати, - зазнався Загорулько. - На другому місці – підсилення складу. А далі побачимо. Занадто амбітних цілей у цьому році ставити не збираємося.

Щодо бази, то ми вже замовили проєкт. Вона розташовуватиметься на вулиці Зулінського, на місці стадіону «Темп». Передбачається спорудження великого технічного приміщення з роздягальнями, душовими, кабінетами і залами, а також поля з невеличкими трибунами. Це перший етап. Якщо його виконаємо – це стане найбільшим досягненням клубу у цьому році. Кошти є. Фінансуватиме усі роботи відомий місцевий підприємець Володимир Барцьось, який є небайдужим до вінницького футболу та Ниви зокрема. На сьогодні для нас дуже важлива його підтримка. На другому етапі плануємо побудувати готельні номери для футболістів і решту інфраструктури. Звісно, хотіли б, аби для реалізації цього долучився спонсор.

Підсилення складу

- Нам потрібен центральний захисник, два-три опорники і крайній хавбек. Через те, що я отримав травму та найближчим часом не вийду на поле, а на реабілітацію потрібно близько місяця, команді грати з одним нападником складно. Тому ще є потреба й у форварді. Зараз у нас триває селекційний процес. Є і досвідчені кандидати, які грали у Першій лізі. Переглядаємо також вихованців Прем’єр-Ниви, зокрема двох хлопців 2004 року народження. Я вважаю їх перспективними, тому сподіваюся, що надалі співпрацюватимемо.

Зрозуміло, що необхідно виховувати своїх футболістів, створювати власну Академію, а команда має розвиватися за рахунок власних вихованців. Поки у Вінниці Академії немає, шукаємо різні варіанти для підсилення. Ви ж розумієте, що у Другу лігу лише амбіціями гарного футболіста складно залучити…

Фінансова ситуація

- Фінансових проблем у Ниви немає. На даний момент клуб підтримують також як міська, так і обласна влади. Плюс власні кошти… Зрозуміло, за наявністю додаткового фінансового ресурсу, команда швидше прогресуватиме, у клубу була б можливість запросити, можливо, більш якісних гравців. Прагну об’єднати шанувальників вінницького футболу для спільної участі в його долі. Ми ведемо переговори з багатьма, і нас підтримують.

Питання стадіону

- Щодо «Хіміку», то стадіон не пройшов атестації через стан поля. Необхідна реконструкція. Почнемо сезон іграми на «Локомотиві», а коли підготуємо власне поле в мікрорайоні «ГПЗ», то перейдемо туди грати. Домовилися тренуватися у Калинівці. Зараз поїдемо на 10-денні збори до Ладижину. Мер міста В.Коломєйцев запевнив у всілякій підтримці.

Амбітна ціль

- Чудово розуміємо, що розміри бюджетів клубів Першої і Другої ліги різняться. Особисто в мене є ціль виходу у Першу лігу. Скажімо так, на її досягнення передбачаються два сезони, але якщо у цьому вдасться, думаю, теж всі будуть задоволені. Переконаний для вболівальників це буде великим святом.

Серйозна конкуренція

- Передбачаємо, що за перші місця змагатимуться Епіцентр (Дунаївці, Хмельницька область), вишгородський Діназ, оновлені львівські Карпати, новачок - київський Лівий берег. У цьому сезоні зібралася доволі сильна група, багато клубів чудово фінансово забезпечені, мають потужну інфраструктуру. Можу припустити, що приблизно сім команд намагатимуться здобути путівки до Першої ліги. Отже чемпіонат обіцяє бути дуже цікавим.

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору