Новини змагань

Сарапій: “Металург” спроможний підвищитися у класі

16:41, 11 березня 2020

Захисник “Металурга” Едуард Сарапій проаналізував виступи команди в осінній частині сезону, розповів про гру у захисті і поділився планами навесну.

- Едуарде, за втраченими заліковими пунктами “Металург” лише на шість очок відстає від “Метала”. Задоволені осінньою частиною сезону?

- Не можу сказати, що цей результат є позитивним для нас. Завжди хочеться кращого. Хотілося завершити осінню частину сезону лідерами, але маємо те що маємо. Зробимо усе, щоб навесні покращити свої результати.

- “Металург” восени грав у два форварди. Нова тактика Микитина принесла свої результати?

- Такої тактичної схеми притримуватимемося навесні. Вважаю, що ми досить непогано призвичаїлися до неї. Також акцент робимо на стандартних положеннях і це приносить свої плоди. Восени грав у центрі захисту, проте за дев'ять матчів зміг забити п'ять м'ячів. Це пристойний показник для мене. Мої підключення на стандарти допомагають команді.

- Сумуєте за своєю звичною позицією у центрі півзахисту?

- Навпаки, у захисті мені грається комфортніше. Вдячний тренеру, що довірив мені грати на цій відповідальній позиції. Відзначу, що грав на цій позиції коли ще Олег Таран тренував команду. Саме він побачив у мене потенціал гри у захисті.

- З чим пов'язана нестабільна гра команди?

- Думаю, що вплинув виліт команди з Першої ліги. Опускатися у дивізіонах завжди складніше ніж підвищуватися у класі. У психологічному плані це тиснуло на команду. Новому тренеру спочатку було складно, але з часом вдалося досягти прогресу. Декілька матчів провалили, не змогли виконати тренерські настанови.

- Граєте разом з досвідченим Басовим. Це для вас важливо?

- Приємно грати з досвідченими партнерами, можу в них багато чому повчитися. Моїм партнерам по захисту 70 років на двох (сміється). Важливо, що у команди є такі гравці, які можуть допомогти як на полі, так і поза ним. Намагаюся перейняти у них досвід.

- У вас вже є попередній контракт з “Металом”. Можете розповісти про перемовини з цим клубом?

- Поки що про це не думаю, адже потрібно зіграти ще дев'ять матчів за “Металург” навесні. Поки всі мої думки про запорізький клуб, з яким хочу досягти результату.

- Чого очікуєте від весняної частини сезону?

- Усі очікують від нас підвищення у класі. Зробимо усе можливе, щоб досягти своєї мети. Віримо у власні сили. “Металург” спроможний підвищитися у класі.

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору