Новини змагань

Романчук: уже в школі міг стати гравцем лкбуу Другої ліги

10:30, 21 листопада 2019

- Найкращий гравець збірної України на даний момент?

Мені дуже подобається гра Руслана Маліновського. Минулий відбір на Євро Руслан був справжнім лідером команди. Коли він не грав декілька матчів, то його відсутність позначалася на наших виступах. Відзначу, що у збірній всі граці високого рівня.  Зараз почав виділятися Олександр Зубков. Зрозуміло, що він лише починає проявиляти себе на високому рівні, потрібно подивитися на його стабільність.

- Розкажіть, будь ласка, коли розпочався футбол у вашому житті? Перший клуб? Найулюбленіший тренер? Як розвивалася ваша кар’єра по життю далі?

Починав грати у футбол на вулиці, як і всі. До п'ятого класу бігав з друзями. В дев'ять років пішов займатися в ДЮФШ. Мене віддали у дитячу футбольну школу при заводі ім. Лепса, зараз це ФК Отрадний. У нас була команда Металіст завода ім. Лепса. В цій команді грав до 11-го класу. Наприкінці навчання ми вже на всеукраїнських змаганнях представляли ЦСКА, а на чемпіонаті міста — за ФК Металіст ім. Лепса. Після випуску багато з хлопців не змогли пробитися у дорослий футбол. Мій перший професіональний тренер — Вадим Лазоренко. Саме він мене запросив на збори, коли навчався в 10-му класі. Була можливість грати вже у Другій лізі, проте не міг кинути навчання у школі. Після закінчення школи Лазоренко не покликав мене в команду з Білої Церкви, адже на той час у нього були свої проблеми у клубі.

Через рік Лазоренко запросив мене пограти за чернігівську Десну. Відразу погодився, адже на той час виступав лише на аматорському рівні, на змаганнях Київської області.

Хочеться відзначити мого дитячого тренера Грищенка, який зробив вагомий внесок у розвиток моєї кар'єри.

- Коли потрапили до чернігівської Десни було відчуття, що це не ваш рівень?

Тоді про Динамо навіть не думав. Я прийшов з аматорського чемпіонату і мені потрібно було закріпитися на новому для себе рівні. До Десни навіть не тренуався кожного дня. Розумів, що потрібно суттєво додавати, щоб мати можливість заграти у Десні. Сильно хвилювався перед своєю першою професіональною грою в великому футболі.

- Головна помилка в вашій футбольній кар’єрі? Можливо, помилка за Металіст у грі проти Динамо?

Дійсно, ця помилка залишиться назавжди у моїй голові. На жаль, після цього матчу почався спад у моїй кар'єрі.

- Зараз поговоримо про завершення вашої кар’єри. Як ви вважаєте чому з вами не продовжила контракт Ворскла?

Це був дуже складний період в нашій країні. Почалася війна на Донбасі, економічна криза. Конкретної розмови з керівниками на цю тему не було. Можливо, вони подумали що немає сенсу продовжувати контракт з віковим гравцем і краще довірити молоді. Повідомили, що не бажають зі мною продовжувати співпрацю.

- Були пропозиції від інших клубів? З Першої чи Другої ліги?

Деякі клуби цікавилися мною. Зараз розумію, що потрібно було тоді погоджуватися на деякі пропозиції, але тоді мислив по іншому. Можливо, хотілося більшого.

Скажу відверто, були навіть пропозиції від деяких клубів, які протягом півроку не платили зарплату гравцям. Такі умови для мене були неприйнятні. Грати я хотів, але потрібно щоб була стабільність, адже в мене є сім'я. Звісно, що заробляти було вже складно, але хоча б в нуль мав би виходити (сміється).

- Чим займаєтеся після завершення своєї кар’єри? Працюєте? Ви досі граєте за Музичі? Ви були помічений граючим тренером в клубі СК Гатне, за яку команду ви граєте на даний момент?

- Граю на чемпіонат Києво-Святошинського району за СК Гатне. До речі, у цій команді також виступають Микола Іщенко, Іван Кривошеєнко.  Являюся граючим тренером СК Гатне-2. Хочеться підтримувати спортивну форму, а також не вистачає тих емоцій, які були коли грав на професінальному рівні.

- Чи плануєте стати футбольним тренером? Ділитися своїм досвідом. Або плануєте відкрити власний клуб.?

- Немає нічого неможливого. На даному етапі свого життя не замислювався про це. Навіть якщо і замислювався, то не розумів, як це все можна реалізувати. Зараз багато тренерів, але мало команд. Розумію, що є тренери які зараз не працюють і вони набагато більше мене досягли у футболі.

Щодо свого футбольного клубу, то це досить складно реалізувати. Багато хто зараз відкриває клуби не для того, щоб допомогти дітям, а для власної користі. Люди хочуть заробляти на цьому. Маленькі приватні клуби спонсують у переважній більшості батьки. Переконаний, що так не має бути. У мене на даний момент не має таких фінансів, щоб відкрити власний клуб чи футбольну школу.

БЛІЦ

Динамо чи Десна? Динамо

Гол чи три гольові передачі? Три гольові передачі

Лівий захисник або лівий півзахисник? Лівий захисник

Шевченко чи Тимощук? Шевченко

Срібло Євро 2006 чи 1/4 Ліги Європи? Срібло Євро 2006

90 хвилин за молодіжку чи 45 хвилин за національну збірну? 45 хвилин за національну збірну

Зінченко чи Миколенко? Миколенко

Команда мрії

Буффон — Роберто Карлос, Канаваро, Рамос, Кафу — Джерард, Макелеле , Зідан, Роналдіньо, Роналду — Роналдо.




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору