Новини ліги

Макаров: підтримка надихала на віру у правильність позиції ПФЛ

14:30, 12 червня 2020

Сергій Макаров підсумував складний період ухвалення рішення про догравання весняної частини сезону у Першій лізі

Фото: пресслужба ПФЛ


Президент ПФЛ Сергій Макаров розповів про доленосне рішення про догравання сезону у Першій лізі. Нагадаємо, що 11 клубів Першої ліги на Конференції ПФЛ проголосували за відновлення змагань.

- Нарешті, нам удалося остаточно ухвалити таке бажане рішення про відновлення чемпіонату у Першій лізі, - підкреслив Макаров. – Вердикт Конференції  затвердив Виконком УАФ – ще сьомого червня домовилися про те, що члени Виконкому підтвердять рішення клубів.

Важливо, що на нашу Конференцію приїхали представники всіх 16 клубів Першої ліги, за що я їм щиро вдячний. Щодо Другої, то не відвідали наше засідання лише чотири клуби з 18.

Задоволений від того, що більшість клубів проголосували за відновлення Першої ліги. Відзначу, що як і на будь-якій Конференції був дотриманий кворум і процедура голосування.

Хочу подякувати президенту УАФ Андрію Павелку, який виступав за догравання Першої ліги і зробив усе можливе, щоб переконати клуби проголосувати за відновлення змагань. Незмінна позиція керманича УАФ і більшості членів Виконкому Асоціації допомогла ПФЛ. Клуби чітко розуміли, що вони мають прагнути визначати найсильнішого на футбольному полі, а не в кабінетах.

Також дякую всім, хто нас підтримував. Це стосується вболівальників, які не були байдужими, надсилали нам власні варіанти догравання, висловлювали слова підтримки. Для перемоги саме спортивного принципу важливими були і думки футбольних фахівців, і позиція спортивних журналістів. Окрема подяка тим клубам, які з першого дня відстоювали свою точку зору за догравання. Спочатку вони були в меншості, але не зупинилися, продовжували боротьбу і разом з уболівальниками, ЗМІ створили суспільний резонанс.

Ця підтримка надихала нас, вселяла віру у правильність позиції ПФЛ. Все це разом у підсумку дозволило нам переконати інші клуби в тому, що Першу лігу можливо зберегти. Звичайно, дуже вдячний своїй команді, Адміністрації ПФЛ, яка гідно пройшла цей складний період, ставши ще більш фаховою і згуртованою.

Розуміємо, що зіштовхнемося з чималими труднощами, адже коронавірусна хвороба ще не відступила. Клуби повинні дотримуватися тимчасових рекомендацій, затверджених головним санітарним лікарем України, до того ж графік догравання чемпіонату буде досить щільним. Проте, зараз насамперед переповнюють позитивні емоції від того, що ми зможемо відновити Першу лігу, - резюмував Макаров.

 

Пресслужба ПФЛ




ТЕГИ: МАКАРОВ, ПФЛ
Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору