Новини змагань

Перша ліга. Підготовка — у розпалі

09:00, 30 січня 2020

У січні ФК «Минай» три тижні працював у режимі два тренування в день та провів шість товариських матчів, з них три – у іншій країні. Роботи вже виконано чимало, а попереду – буде ще більше.

Фото: fcminaj.com


З-поміж представників другої за рангом вітчизняної ліги першими офіційні матчі у весняній частині сезону проведуть футболісти «Миная» та «Інгульця», які в березні з’ясовуватимуть стосунки у чвертьфіналі розіграшу Кубка України.

Тому підготовка до нових випробувань у них уже в розпалі, закарпатці взагалі встигли провести аж шість спарингів. Після звитяги над однією з найвідоміших команд Угорщини, «Дебреценом», підопічні Василя Кобіна записали до свого активу перемогу над елітним «Львовом», до речі, теж вольову. У першому таймі умови диктували львів’яни, які вийшли вперед на 26-й хвилині, але після перерви спочатку Олег Маїк вирівняв становище, а в компенсований час Владислав Микуляк забив вирішальний м'яч. 2:1.


Читайте також: Косевич: "Авангард" розвиває патріотизм усередині клубу



"Щодо зборів, то загалом я задоволений, - сказав клубній пресслужбі Василь Кобін. - Працюємо в режимі два тренування на день, давали досить серйозне навантаження хлопцям. Мене радує їх ставлення до тренувань, всі хочуть себе проявити, продемонструвати свої сильні сторони. Працювали переважно на штучному газоні. Всі умови для повноцінного тренування у нас є, і за це хочемо подякувати нашому керівництву. Зараз думатимемо, хто з гравців буде з нами далі працювати, а хто, можливо піде в оренду. Варіанти є. Щодо останнього товариського матчу, то він мені сподобався. «Ужгород» - досить непогана команда з хорошим тренером. Мої футболісти грали під навантаженням, я їх розумію, тому далеко не все показали, на що здатні. Хоч і мали б зіграти краще. Попереду у нас ще багато робити, готуємося за планом до чемпіонату".

Василь Кобін. Фото: fcminaj.com



13 січня "Чорноморець" вийшов із відпустки і вже провів низку контрольних матчів. Перший етап підготовки пройде в Одесі. А на початку лютого команда вирушить на два турецьких збори. З нових кадрових призначень, то відзначаємо поповнення у тренерському штабі - Олександр Іванов та Павло Таран допомагатимуть Остапу Маркевичу. З придбань, то контракти з одеситами підписали кваліфіковані виконавці: Євгеній Зубейко, Владислав Клименко, Віктор Ліховідько, Олексій Паламарчук і Роман Попов.

Огляд матчу "Чорноморець" - "Балкани" - 1:1:



Також на штучному газоні, у Володимирівці, проводив свій перший цього року контрольний поєдинок «Інгулець», який приймав друголіговий «Гірник». Долю протистояння було вирішено ще в першому таймі, адже господарі вигравали після ударів Володимира Коробки, Дмитра Сули та Іллі Коваленка — 3:1. Після перерви суперники обмінялися забитими м’ячами. У петровців відзначився Артем Щедрий. Відзначимо, що лави «Інгульця» поповнив іменитий новачок — хорватський легіонер Младен Бартулович, який раніше виступав за «Волинь». Балканець зазначив, що на його рішення переїхати на Кіровоградщину вплинуло бажання підопічних Сергія Лавриненка підвищитися в класі. Додамо, що в цьому поєдинку майстерний гол вдався півзахиснику "Гірника" Ігорю Буці.

Відео голу:

"Інгулець" уже оголосив про два гучних трансфери: екс-гравця збірної Хорватії Младена Бартуловича та колишнього гравця уплівського ФК "Львів" Миколу Квасного. Схоже, вкрай серйозно налаштовується команда Сергія Лавриненка поборотися за медалі змагань Першої ліги.



До речі, «Минай» та «Інгулець» один з етапів підготовки до весняної частини сезону проводитимуть у Туреччині. Планують провести в цій країні заключний збір і футболісти «Прикарпаття». А поки підопічні Володимира Ковалюка тренуються в Яремчі й першого лютого зіграють спаринг з «Агробізнесом». Прикарпатцям доведеться серйозно попрацювати на трансферному ринку, адже команду в січні залишила низка досвідчених виконавців, зокрема, Ярослав Конкольняк вирішив продовжити кар’єру у «Волині».

Другий тиждень працює на базі у Високому "Металіст 1925". Першого та Восьмого лютого команда Андрія Демченка проведе два товариських матчі. Суперниками "жовто-синіх" будуть, відповідно, земляки з "Авангарду" та один із лідерів Другої ліги - "Альянс" із Липової Долини Сумської області.

У перші дні після завершення відпустки футболісти ФК “Оболонь Бровар” під керівництвом нового тренерського штабу Олега Мазуренка проходять медичне обстеження, виконують бігову роботу на “Оболонь Арені”, а також роблять вправи на силу в тренажерному залі. Уже в неділю, другого лютого, “Оболонь Бровар” зіграє свій перший матч у 2020-му році. У Віті-Литовській, на НТБ “Динамо” в манежі. Виїзний збір “біло-зелених” відбудеться в Туреччині, з 20 лютого по 12 березня. Зокрема буде проведено вісім контрольний матчів.

"Пивовар" Максим Покотиилюк з гарним настроєм приїхав на збори команди. Фото: fcbrovar.obolon.ua



Футболісти «Руху» продовжують набирати форму під час львівських зборів. Після двох вихідних, які тренерський штаб Юрія Бакалова надав гравцям після першого контрольного спарингу (26 січня команда зіграла з місцевим клубом "Юність" і виграла 7:1), «жовто-чорні» знову зібралися на базі у Винниках. Заплановано ще дві гри: товариську гру з "Прикарпаттям" команда проведе у понеділок, третього лютого. Українські збори команда Юрія Бакалова завершить спарингом проти «Минаю». Матч запланований на дев'яте лютого.

Юрій Бакалов і Богдан Бойчук. Фото: fcrukh.com



На жаль, тривожні новини надходять із табору «Черкащини», зазначає ffu.ua. В аутсайдера першолігового турніру виникли чималі фінансові проблеми, і йому загрожує дострокове зняття з дистанції. За словами клубного керівництва, доля «Черкащини» вирішиться найближчим часом.

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору