Новини змагань

Малик, Ковалець, Соловйов і Лавриненко отримали нагороди найкращого тренера (фото, відео)

12:50, 17 січня 2020

Уже втретє в столиці відбувся традиційний гала-вечір з нагоди визначення найкращого тренера року

Фото: uafc.org.ua



Всеукраїнське об’єднання тренерів з футболу, яке й започаткувало нагородження лауреатів на всіх рівнях українського клубного дорослого футболу, і в 2020 році зібрало своїх гостей і членів у престижному столичному Premier Hotel Rus.

Тренерське свято зібрало численних футбольних гостей зі всієї України та з-за її меж. Воно розпочалося з вітального слова майстра спорту СРСР, заслуженого тренера України Миколи Павлова.

Фото: uafc.org.ua



Микола Петрович говорив про успіхи вітчизняного футболу, труднощі тренерської професії та, власне, про традиційне вже нагородження найкращих. Окремо Микола Павлов подякував за гостинність і підтримку вітчизняного футболу Миколі Миколайовичу Лавренку - знаному українському меценату та футбольному функціонеру, який весь цей час підтримує тренерські гала-вечори.

Фото: uafc.org.ua


Розпочалося нагородження зі студентського футболу. Найкращий тренером України в студентському футболі 2019 року став екс-головний тренер друголігового ФК "Тернопіль" Василь Івегеш (ФК «Тернопіль-Педуніверситет»). Нагороди йому вручали засновник Всеукраїнської футбольної асоціації студентів, її перший президент, заслужений тренер України Віталій Пилипенко та генеральний секретар Всеукраїнського об’єднання тренерів з футболу, головний тренер студентської збірної України, заслужений тренер України Анатолій Бузник.

Фото: uafc.org.ua


Цього разу Об'єднання започаткувало дві нові спеціальні відзнаки. Так, вперше було присуджено спеціальну відзнаку Всеукраїнського об'єднання тренерів з футболу "Гранд змагань аматорів" 2019 року", якою нагородили за стабільно успішні виступи в змаганнях головного тренера ФК "Вікторія" (Миколаївка) Артем Радіонов.

Фото: uafc.org.ua


Найкращим тренером аматорського футболу 2019 року визнано Сергія Соловйова («ВПК-Агро»). Чемпіон України серед аматорів сезону 2018/2019, лідер Групи «Б» першого півріччя Другої ліги сезону 2019/2020, він перше півріччя тріумфально провів у ААФУ, а друге - в ПФЛ. Нагородження проводили перший віце-президент ААФУ Олександр Каденко, а також відомі тренери Олег Федорчук і Геннадій Лісенчук.

Фото: uafc.org.ua


Пройшло і нагородження найкращих у Професіональній футбольній лізі. Приз найкращого тренера Другої ліги 2019 року Василю Малику («Нива» Тернопіль) вручили Володимир Мунтян та Ігор Жабченко.

Фото: uafc.org.ua


Започатковану цього року спеціальну відзнаку Всеукраїнського об'єднання тренерів з футболу "Кубкова звитяга 2019 року" за унікальне рекордне досягнення - вихід у фінал Кубка України нижчолігового клубу отримав Сергій Лавриненко (ФК "Інгулець" Петрове), його нагородили Йожеф Сабо та Ігор Гатаулін (голова Всеукраїнської профспілки «Футбол України»).

Фото: uafc.org.ua


Найкращим тренером Першої ліги 2019 року визнано Сергія Ковальця («Оболонь-Бровар» Київ). Приз вручали перший віце-президент УАФ Олег Протасов і президент ФФУ в 2012-2014 рр. Анатолій Коньков. Приємно відзначити, що відвідали захід керівники всіх організацій, що проводять чемпіонат України. Зокрема, президент Прем'єр-Ліги Томас Грімм і президент Професіональної футбольної ліги Сергій Макаров.

Фото: uafc.org.ua


До слова, найкращого тренера Favbet Ліги 2019 року нагороджували Томас Грімм і Леонід Буряк. Приз отримав Олександр Рябоконь («Десна» Чернігів) - він став першим за час рейтингу тренером, який здобув перемогу в номінаціях у двох різних лігах (був найкращим тренером Першої ліги 2017 року).

Серед пропозицій, зауважень і конструктивних побажань, які звучали під час церемонії, було розширення кількості номінацій за рахунок юнацького та жіночого футболу. Об'єднання бере час на роздуми - можливо, серед найкращих тренерів України 2020 року матиме честь нагороджувати й лауреатів у зовсім нових категоріях.

Фото: uafc.org.ua

 

Пресслужба ПФЛ




ТЕГИ: ВОФТ
Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору