Новини змагань

ТОП-5 подій. Перша і Друга ліги змагань ПФЛ України (відео)

13:30, 4 грудня 2019

Називаємо найцікавіші і найбільш резонансі події у кожній з ліг за підсумками літньо-осінньої частини змагань

Фото: fcrukh.com


Перша ліга

Щільність нагорі

Усі фахівці в один голос відзначають: такої потужної першої ліги ще ніколи не було. У минулі сезони, зазвичай, вимальовувався лідер і кілька команд-переслідувачів. Але щоб половина учасників йшла щільно, майже нога в ногу - такого, справді, не пам'ятають навіть старожили. Уявіть собі: перше і восьме місце розділяє всього шість очок, тобто дві перемоги - і ти вже серед лідерів, і навпаки. Це все гарантує неабияку інтригу за три перепустки до Прем'єр-ліги. Навесні буде гаряче.


Забивний Ніка

Особливою результативністю форвард "Інгульця" раніше не відзначався. Найкращий показник Ніки Січінави - три голи минулого сезону. Тому цього сезону грузина, що називається, прорвало. Забивав у 10 матчах з 18-ти, в яких узяв участь. Оформив три дублі. Загалом відзначився 13 разів. Але найголовніше те, що своєю яскравою і неперевершеною грою допоміг петровській команді піти на зимову перерву серед лідерів.

Фото: facebook.com/fcIngulets


Непереможні "пивовари"

Кожна команда із початку сезону налаштовується лише на перемоги. Програвати, зрозуміло ж, ніхто не любить. Та не багатьом вдається пройти певний відрізок рівно, без втрат. А без поразок - взагале лише одиницям під силу, навіть гранди програють. "Оболонь-Бровар" здивувала, мабуть, усю футбольну Україну, коли видала на-гора 11-матчеву безпрограшну серію у нинішньому шаленому чемпіонаті. Що й стало запорукою осіннього успіху команди Сергія Ковальця. П'яте місце і 37 очок дозволяють киянам з оптимізмом дивитися у весну.


Вершина "Руху"

Львівська команда, що донедавна базувалася у Винниках, у фахівців, журналістів і вболівальників доволі міцно асоціювалася зі словом "невдаха". Минулі сезони "Рух" розпочинав провально, постійно змінювалися тренери, а бажаного результату не було. Аж доки взимку біля керма "жовто-чорних" не став славнозвісний Леонід Кучук. І результат прийшов миттєво. Весну "Рух" відіграв рівно, зазнавши лише однієї поразки, а в новому сезоні перевершив, мабуть, сам себе - найкращий старт в історії і зимове чемпіонство ще довго згадуватимуть у Львові.

Фото: fcrukh.com


Тренерські дебюти

Ви здогадуєтеся, що об'єднує "Агробізнес", "Минай" і "Металург"? Якщо ні, підкажемо. В цих командах відбулися тренерські дебюти Остапа Маркевича, Василя Кобіна і Олексія Годіна, які до цього часу самостійно не працювали. А син легендарного Мирона Маркевича взагалі заради робити в Україні повернувся із сонячної Іспанії, де працював у системі "Вільярреала". І що найцікавіше, він виявився єдиним тренером, який упродовж сезону очолював дві команди. Крім "Агробізнеса" з 14-го туру це "Чорноморець". Цікаво, чи подарує нам весна нові тренерські імена?

Відеосюжет ТОП-5 подій у Першій лізі:



Друга ліга

Парад новачків

Групи А" та "Б" представлені двадцятьма двома командами порівну. Третина, навіть трохи більше, - це новачки турніру. Одразу вісім клубів дебютували у професіональній лізі. Це "Діназ", "Чайка", "Ужгород", "ВПК-Агро", "Альянс" і другі команди "Оболоні-Бровар", "Чорноморця" та "Авангарда".  Цікаво, що дві команди з числа новачків у своєму прем'єрному сезоні можуть перейти до першої ліги - на це претендують "ВПК-Агро"з Магдалинівки, Дніпровська область та "Альянс"із Липової Долини, що на Сумщині.

ФК "Діназ". Фото: офіційна сторінка ФК "Діназ" у ФБ


Спека у верхах

Дуже гаряче в обох групах, іноді відчувалася справжня спека нагорі таблиць. Лідери дуже часто змінювалися. До останнього було незрозуміло, хто піде зимувати на першому місці в групі "А" - тернопільська "Нива", "Полісся" чи то може "Верес"? Не менш закручений сюжет мала картина й у групі "Б", де на верхній рядок претендували "ВПК-Агро", "Кристал" та "Альянс". Проте доля розпорядилася по-своєму: зимовими чемпіонами стали тернополяни і магдалинівці.

Повернення "Полісся" додому

Новоград-Волинський тривалий час був домівкою для "Полісся", котре вимушене було залишити рідний Житомир. Причина виявилася доволі серйозною – реконструкція обох головних спортивних споруд краю. Та в Житомирі весь цей час марили поверненням "Полісся". І щоб пришвидшити цю подію, навіть побудували нову "Спартак-Арену" зі штучним газоном, яка може вмістити близько 1500 глядачів. Побачення з житомирськими глядачами для команди Анатолія Безсмертного відбулося 8 вересня. З рахунком 2:0 був обіграний "Калуш", а проблема зайвого квиточка існувала кожного домашнього матчу.

Фото: ФК "Полісся"


Нестримний "Альянс"

Футбольна Сумщина могла залишитися без єдиного представника у професіональній лізі, але на допомогу, якщо так можна висловитися, прийшли вчорашні аматори з Липової Долини. "Альянс" заявився у другу лігу й одразу заявив про амбітні плани, які підкріпив конкретними справами. В групі "Б" команда серед лідерів, всерйоз претендує на підвищення в класі, а в Кубку України наробила багато галасу, дійшовши до чвертьфіналу, здолавши опір чотирьох суперників. І на цьому, як зізнаються в Липовій Долині, вони не збираються зупинятися. А чого варті дві прекрасні серії з дев’яти і шести поспіль перемог!

Фото: офіційна сторінка ФК "Альянс" у ФБ


Успіх по-тернопільски

"Ниву" з Тернополя як одного з фаворитів турніру, напевне, ніхто всерйоз не сприймав. Останні роки команда просто брала участь у змаганнях, не претендуючи на великі ролі. Але в цьому сезоні тернополян наче підмінили. В хорошому сенсі слова. З перших турів "Нива" захопила лідерство і пройшла перше коло не лише без спадів, а й без поразок, виявившись єдиною командою з двох груп, якій це вдалося.

У другому колі бувневеликий спад, але Василь Малик з підопічними доволі швидко розібралися з існуючими проблемами і повернули собі перший рядок у таблиці. Футбольний Тернопіль реально скучив за першою лігою.

Відеосюжет ТОП-5 подій у Другій лізі:

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору