Новини змагань

Мадярчик: мрію про створення в Хусті академії футболу, яка допоможе розкривати футбольні таланти

14:00, 25 квітня 2023

Президент ФК Хуст Михайло Мадярчик в інтерв’ю Українському футболу розповів про враження від дебютного сезону в професіоналах, селекційний процес, а також про італійського підприємця в пулі спонсорів клубу

Фото: ФК Хуст


Двоякі почуття

- Враження від дебютного сезону позитивні, - говорить пан Михайло. - Приємно, що є здорова конкуренція і результати матчів вирішуються на футбольному полі, хочеться, щоб судді не зіпсували другу половину чемпіонату. Дебют викликає двоякі почуття – задоволення від того, що вдалося взяти участь в лізі та невелике розчарування, що не завжди команда стабільно грала, але я це пов’язую з браком досвіду. У нашій команді на старті було лише 25% гравців з професійним досвідом. Завдання у нас максимальні. Хочу бачити боротьбу у кожному матчі, як у фінальному.

Важливий спаринг

- От 26 березня грали з представником УПЛ ‒ ФК Минай, матч видався цікавим. Перша половина була рівна, Минай грав другим складом завершився перший тайм 0:0. А в другій половині суперник випустив декількох гравців основи, що завершилося швидкими двома голами. Володимир Циткін, головний тренер клубу, вніс корективи в гру. Плюс на хлопців подіяв «холодний душ» від двох пропущених голів. Як результат, вдалося зрівняти рахунок, за підсумком 2:2, чудовий результат.

Перехід в професіонали

- З аматорів у Другу лігу перейшли 8 гравців, всі вони з радістю погодилися йти далі з командою. Інші, на жаль, не відповідали новим викликам. Що стосується роботи, хочу зазначити, що частина футболістів суміщають професійний футбол і роботу в моїх закладах туристично-рекреаційного спрямування і я не бачу в цьому проблем, навпаки це надає їм впевненості у завтрашньому дні.

Місцеві футболісти

- У нас у складі є гравці, які народилися у Хусті. Це Роберт Пилип і Микола Пилип, Ігор Тихненко, Михайло Фляшко, Ярослав Бучок. Той факт, що в команді є гравці з Хуста, не може не радувати, всі вони хороші футболісти! Хочеться, щоб більше було місцевих гравців, для цього і створювалася команда, щоб на прикладі гравців діти цікавилися футболом і прагнули ставати футболістами.

Селекційний процес

- Ми до кожного гравця підходили індивідуально. До прикладу, брати Луціви між U19 в Минаї та Другою лігою з Мункачем грали в Хусті в першому колі чемпіонату області 2021 року, і коли ми поділилися планами брати участь у Другій лізі, вони погодилися бути в команді. Станкович і Мердєєв долучилися до команди минулого літа на зборах на правах оренди з Минаю, тому все неоднозначно, але всі хлопці стараються і це не може не радувати!

Фото: ФК Хуст


Домашня арена

- Реконструкція стадіону завершилася у 2019 році, проводилася за бюджетні кошти з ініціативи нардепів - уродженців Хуста. Приємно, що така ініціатива має місце і це, беззаперечно, вагомий внесок в розвиток спорту!

Амбітний проєкт

- ФК Хуст - це мультиспонсорська команда, наші двері завжди відкриті людям які розділяють наші цінності в спорті і в розвитку футболу в місті. Якщо конкретизувати, то це: термальний спакомплекс APARTEL RIKKA KHUST та ресторація Карась, які належать мені і виступають титульними спонсорами команди; італійська компанія Florian Shoes та її власник Мауріціо Флоріан; компанія Хустфарм та її власник Кузьма Василь; ПП Гінцяк Євген, власник декількох бізнесів в Хусті, а також Хустська міська Рада та її голова Кащук Володимир. Завдячуючи всім цим компаніям та людям, ми можемо грати і показувати результати. Мрію про створення в Хусті академії футболу, яка допоможе в дітях розкривати футбольні таланти!

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору