Новини змагань

Старенький: прагну, щоб “Діназ” вийшов на новий рівень у своєму розвитку (відео)

09:00, 10 березня 2021

Півзахисник “Діназу” Сергій Старенький розповів про своє повернення до команди, а також про важливість розвитку клубу

Фото: пресслужба ПФЛ


- Сергію, яка мотивація у людини після Прем'єр-ліги грати у Другій лізі? Чому вирішили перейти до “Діназу”?

 -Прийшов час повернутися до витоків, до тієї команди, де розпочинав свою кар'єру. Коли завершився контракт з “Десною”, то вирішив перейти до “Діназу”, щоб з цією командою досягти успіхів. Крок за кроком рухаємося до своєї мети.

- Наскільки змінився “Діназ” за цей час?

- Коли команда починала своє існування, то навіть бутси не у всіх були. Відбулися зміни у кращий бік. Я починав грати за “Діназ”, коли команда виступала на аматорському рівні. Зараз це професінальний клуб, який рухається у правильному напрямку. Молоді гравці, молоді тренери живуть спільною ідеєю.

- Ви зараз помічник тренера чи чиний футболіст?

- Я прийшов до “Діназу”, щоб разом з командою вийти на новий рівень. Прагну поділитися своїм досвідом з молодими футболістами. Тому можете мене сприймати як чиного футболіста (посміхається)

На даний момент нам важливо добре підготуватися до весняної частини сезону. Звісно, в Україні гратимемо не на таких якісних газонах і це позначиться на грі команди. Важливо обійтися без травм. Щодо мене, то поступово набираю ігрові кондиції. Думаю, що до початку чемпіонату почуватимуся добре.

Фото: пресслужба ПФЛ


- Як оціните рівень Другої ліги?

- Думаю, що у Другій лізі на перший план виходить боротьба, бажання футболістів. Є команди, які грають за рахунок контролю м'яча, а є й такі, яким притаманний силовий футбол.

- “Діназ” зараз на першому місці у своєї групі. Це зіграло свою роль при ухваленні вами рішення перейти до команди?

- Якби команда не була вгорі турнірної таблиці, то все одно б підписав з нею контракт. Я хотів повернутися до команди, у якій починав свій шлях.

- Ви добре знайомий з почесним президентом клубу Ярославом Москаленко. Це вплинуло на ваш вибір?

- На перших етапах існування клубу грали разом, тому ми добре спілкуємося, поважаємо один одного. Я постійно наголошую на тому, що клуб має рухатися вперед, розвиватися. Важливо, щоб у Вишгородському районі був професіональний клуб. Якщо команда досягатиме результати, то вболівальники будуть отримувати задоволення.

- Ви також займаєтеся бізнесом. Як вам вдається поєднувати бізнес та футбол?

- Бізнесом займаються інші люди, я в це особливо не вникаю. Зараз більше сконцентрований на своїй професії. Відзначу, що цьогоріч став депутатом місцевої громади. Будемо розвивати футбол і загалом весь спорт.

Висловлюємо подяку компанії "Sunex Sport" і особисто Миколі Видерку за можливість висвітлювати збори команд ПФЛ у Туреччині

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору