Новини змагань

Федик: для «Руха» кожен матч немов вирішальний

11:00, 18 червня 2020

Лідер Першої ліги призначив нового головного тренера

Фото: fcrukh.com


Неначе грім зі стану лідера Першої ліги прозвучало повідомлення про відставку Юрія Бакалова, якого призначили лише в середині грудня 2019 року. Офіційною причиною називається стан здоров’я фахівця. І того ж дня головним тренером призначили Івана Федика.

«Коли люди дивляться футбол — відзначають головного тренера, але всі забувають про людей, які стоять поруч, - прокоментував призначення спортивний директор "Руху" Володимир Лапіцький. - Перший асистент робить чорнову роботу. Іван Федик — це такий, скажімо, український Нагельсманн. Людина в свої 32 пропрацювала не один рік помічником Кононова і Кучука. І зараз у нього є можливість ще отримати досвід у спільній роботі з Мироном Маркевичем. Я думаю, що наш вибір правильний. Сам Маркевич відзначає Федика як хорошого фахівця. Час покаже. Думаю, все у нас буде добре».

Новий наставник прокоментував призначення стримано. "Отримав пропозицію у зв'язку з непростою ситуацією, яка склалася в команді. Вирішив допомогти, адже треба працювати для досягнення амбітного результату. Під час зимових зборів командою була проведена дуже хороша робота. Були запрошені кілька нових футболістів, багатьох інших я добре знав».

За словами Федика, його найбільша мотивація - необхідність досягти результату. «Ця мотивація об'єднує як весь тренерський штаб, так і футболістів. Попереду чемпіонат, вивчаємо всіх суперників, тренерський штаб працює. Перша гра з «Агробізнесом», але для нас кожен матч як вирішальний».

Тож, консультантом «Руху» стане знаний фахівець Мирон Маркевич. «Це моя рідна команда, яка зростала на очах із чемпіонату області. А зараз так склалося, що національні збірні не грають, тому в мене є час допомогти методично тренерам. Я збоку спостерігаю за всім, вноситиму певні корективи в роботу тренерського штабу. Одразу сім команд претендує на підвищення в класі. Чесно кажучи минулої осені почав більш тісно спостерігати за Першою лігою, адже там працював син Остап. Переконаний, скаутам треба більше працювати у цих змаганнях, адже тут є гарні футболісти для еліти. Є молодь, яка може прогресувати».

Перший матч після відновлення весняної частини сезону львів'яни проведуть проти ФК «Агробізнес», а трансляція матчу запланована на ТК «Футбол1». Щодо стадіону, де буде проведено матч, то все залежить від рішення відповідних державних комісій, які перевіряють регіон на розповсюдження коронавірусу. 

 

Пресслужба ПФЛ за матеріалами fcrukh.com




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору