Новини ліги

Яскраво і незабутньо! "Гірник-Спорт" відсвяткував 25-річчя

14:00, 16 грудня 2019

"Гірник-Спорт" відзначив своє 25-річчя

Подарунки, поздоровлення, танці, футболки знаменитостей і футбольний фрістайл - програма святкування ювілею «гірників» була яскравою та насиченою, як і сама історія клубу.

Святковий настрій у Палаці культури і творчості Горішніх Плавнів панував ще напередодні концерту. У фойє показові футбольні матчі проходили у виконанні роботів, а на стендах красувалися десятки шарфів клубів з колекції «Гірника-Спорт», в фотографіях на стендах було представлено історію клубу.

Першим до мікрофону підійшов президент ФК «Гірник-Спорт» Петро Каплун, який згадав з чого почалася історія клубу і як вона розвивалася протягом усіх 25-ти років.

Привітання на адресу «Гірника-Спорт» звучали від голови правління Полтавського гірничо-збагачувального комбінату Віктора Лотоуса, секретаря міської ради Горішніх Плавнів Сергія Дороти, генерального директора Полтавського ГЗК в період з 1998 по 2007 рр., Почесного громадянина Горішніх Плавнів Володимира Бадагова, який виявив бажання побувати і на 50-річчі клубу.

Також на ювілей «Гірника-Спорт» прибули і гості з Києва - представники Професіональної футбольної ліги України. Зі сцени «Гірник-Спорт» привітав президент ПФЛ Сергій Макаров. Петро Каплун колектив громадської організації «Футбольний клуб« Гірник-Спорт » був нагороджений подякою міського голови Горішніх Плавнів.

Дві години концерту пройшли немов на одному диханні. Концертну програму склали виступи творчих колективів Палацу культури і творчості Горішніх Плавнів - ансамблю «Глорія», колективу «Шанс», шоу-гурту «Next», шоу-групи «Дніпровські зорі», колективу школи сучасного танцю «Rema Dance Family» (м Горішні Плавні), а також глядачі мали змогу побачити гімнастичний номер у виконанні гостей з Києва.

Концертні номери змінювалися привітаннями і виходами на сцену представників різних поколінь футболістів, пов'язаних з «Гірником-Спорт». Це були і ветерани ще того «Гірника», від якого вже прийняв естафету 25 років тому «Гірник-Спорт» - Володимир Нелюба, Анатолій Іванченко, Олексій Надточій, Іван Полієнко, Віктор Шепель, Володимир Звір, Андрій Сухомлин, Ігор Попков, Володимир Даниленко , Валерій Тягай, Олександр Рубайко і Іван Ужва. Від імені ветеранів футболу зі сцени виступили Валерій Тягай і Володимир Нелюба.

Протягом вечора глядачі в залі побачили «Гірник-Спорт» у всій красі, починаючи від головної команди «гірників» і завершуючи наймолодшою дитячою групою. На сцені знайшлося місце всім випускникам дитячо-юнацького футбольного клубу «Гірник-Спорт» різного віку, серед яких був і гравець молодіжної команди донецького «Шахтаря» (U-21), гравець національної збірної (U-18) Георгій Судаков, який займався в дитячій секції «Гірника-Спорт».

На сцену були запрошені три десятка випускників, які свого часу були заявлені за «Гірник-Спорт» - Андрій Качанов, Олексій Сокира, Едуард Вербовенко, Володимир Звір-молодший, Олег Погрібний, Олександр Поправко, Сергій Чефонов, Олексій Пирожков, В'ячеслав Смаков, Василь Ночовний, Олександр Гутов, Дмитро Кулявін, Василь Білошицький, Максим Ляшенко, Ростислав Ромась, Петро Протченко, Віталій Бойко, Віталій Елсуков, Олександр Кисіль, Андрій Елсуков, Віталій Явтушенко, Андрій Рязанцев, Роман Прутян, Андрій Білобровка, Олег Блохін і Олександр Гребенюк.

Від випусників Гірника-спорт виступив Олександр Поправко.

Пам'ятні футболки з прізвищами були вручені тренерам ДЮФК «Гірник-Спорт» - Олександру Біднику, Сергію Лисяку, Сергію Коннову, Олександру Войцеховському, Сергію Пятину, Роману Цимбалу та Віталію Явтушенку.

А який ювілей без подарунків? Їх було в цей вечір дуже багато, і вони були дуже різними. Фінансова допомога до ювілею «Гірника-Спорт» надійшла від головного партнера клубу - групи компаній «Ferrexpo», в тому числі від Полтавського, Єристівського і Біланівського гірничо-збагачувальних комбінатів, пам'ятні футболки подарували представники «Інгульця» та «Металіста 1925», а від «Чорноморця» в подарунок дісталася картина. Привітати «Гірник-Спорт» приїхали і представники дружнього для «гірників» клубу - полтавської «Ворскли» - віце-президент Олег Лисак, спортивний директор клубу Олександр Фундерат і радник віце-президента «Ворскли» Геннадій Слюсарев.

Родзинкою вечора став показ футболок знаменитих гравців клубів України і Європи. Вихід моделей в футболках зірок різних поколінь Шевченка, Зідана, Бекхема, Рамоса, Матерацці, Реброва, Тимощука, Коноплянки, Скрипника та інших відомих футболістів були сприйняті на «Ура!» Особливо представниками молодого покоління футболістів з ДЮФК «Гірник-Спорт».

Власник колекції футболок Максим Симороза подарував «Гірнику-Спорт» футболку Андрія Шевченка з його автографом.

Чимало оплесків викликав футбольний виступ команди фрістайлеров UKRFREESTALE в складі Андрія Дунаєвського, Ігоря Самодеда, Олексія Жураховського і Івана Мелешка. Петро Каплун в цей вечір не тільки отримував подарунки, а й одного разу сам вручив подарунок. Він дістався нинішньому капітану «Гірника-Спорт» Володимиру Королькову, який виступає за «Гірник-Спорт» протягом семи років, з яких більше чотирьох років він є капітаном команди.

З рук президента клубу Володимир Корольков отримав пам'ятну футболку, яка нагадувала про ігровий ювілей капітана «гірників» - 200 матчів за «Гірник-Спорт».

До речі, під час виходу на сцену головної команди «Гірника-Спорт» разом з підопічними Ігоря Жабченка піднялися і гравці «гірників», які здобували з  командою «золото» Другої ліги і «бронзу» Першої ліги - Ігор Кирієнко, Олексій Моісеєнко, Костянтин Шульц, Андрій Кліщук і Сергій Рябцев. Глядачі побачили не тільки футболістів, але і тренерів «Гірника-Спорт» минулих років.

На ювілей приїхав перший тренер «гірників» Анатолій Думанський, а також Сергій Мурадян і Юрій Сак, які також очолювали свого часу «Гірник-Спорт» в якості головних тренерів.

Всього ж за всю 25-річну історію в «Гірнику-Спорт» працювали дев'ять тренерів - Анатолій Думанський, Юрій Чумак, Сергій Мурадян, Олег Ратій, Юрій Сак, Юрій Малигін, Олег Ратій, Ігор Жабченко, Сергій Пучков і Володимир Мазяр.

На завершення вечора до головної команди «гірників», яка вже перебувала на сцені, приєдналися команди різного віку дитячо-юнацького футбольного клубу «Гірник-Спорт». Коли всі зібралися, зазвучав гімн клубу, на останніх акордах якого фінальну крапку вечора поставили спецефекти у вигляді феєрверку, а  потім розлетілося по сцені дрібне конфеті з метафан.

Президент ПФЛ Сергій Макаров привітав клуб із 25-річчям


25-річчя «Гірника-Спорт» пройшло яскраво та незабутньо.

 

Фото: Дмитро Булига, пресслужба ФК "Гірник-Спорт"

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору